Σας "ακτινογραφούμε"την γκάμα CUPRA 

ΟΙ επιδόσεις είναι το μεγάλο τους ατού

CUPRA γκάμα

Από το λανσάρισμα της ως ανεξάρτητη μάρκα το 2018, η CUPRA έχει δημιουργήσει μία πλήρη γκάμα μοντέλων υψηλών επιδόσεων με βάση τη σύγχρονη σχεδίαση και σπoρ απόδοση: CUPRA Ateca, το SUV υψηλής απόδοσης, CUPRA Leon 5-θυρο και Sportstourer και CUPRA Formentor, το πρώτο μοντέλο που αναπτύχθηκε αποκλειστικά από τη μάρκα, ένα CUV με τα πλεονεκτήματα ενός αυτοκινήτου επιδόσεων και με τις ιδιότητες ενός SUV.

Η CUPRA θα ξεκινήσει την πορεία της προς την ηλεκτροκίνηση το 2020 με τρία υβριδικά αυτοκίνητα υψηλής απόδοσης: CUPRA Formentor, CUPRA Leon και CUPRA Leon Sportstourer. Το 2021, η μάρκα θα λανσάρει το πρώτο ηλεκτρικό της όχημα: το CUPRA el-Born.Η γκάμα CUPRA ενσωματώνει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες πλαισίου και διεύθυνσης .Σημείο εκκίνησης οι αξιόπιστες και φημισμένες τεχνολογίες πλαισίου, το αυτόματο κιβώτιο DSG άμεσης μετατόπισης (με συστήματα shift-by-wire στα CUPRA Formentor, CUPRA Leon και CUPRA Leon Sportstourer) και το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης που θέτει τους οδηγούς απευθείας υπό έλεγχο.
Το DCC Adaptive Chassis Control παρέχει ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο στην αίσθηση του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων του CUPRA mode, διαφορικού κλειδώματος, 18΄΄ φρένα Brembo και κάθε δυναμικό χαρακτηριστικό CUPRA, έτσι όπως απαιτείται από την κατηγορία.


Μόλις ο οδηγός μπει στην καμπίνα βλέπει το νέο τιμόνι CUPRA με μπουτόν εκκίνησης κινητήρα και CUPRA mode και μεγαλύτερα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων. Μπροστά του βλέπει το Digital Cockpit, με αποκλειστική και πιο εστιασμένη οθόνη που δημιουργήθηκε ειδικά για μοντέλα CUPRA που επιτρέπει μεγαλύτερη ευκρίνεια στην ταχύτητα και τις στροφές. Η γκάμα CUPRA ενσωματώνει συστήματα που διατηρούν τους πελάτες σε επαφή.Το Full Link φέρνει στην καμπίνα ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto, ενώ εισάγει επίσης χειριστήρια φωνής και αφής ώστε να κάνει την αλληλεπίδραση πιο απλή, πιο αποτελεσματική και πιο ασφαλής.Η ασφάλεια είναι επίσης απαραίτητη προϋπόθεση και η γκάμα CUPRA περιλαμβάνει μερικά από τα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού: Predictive Adaptive Cruise Control, Emergency Assist, Travel Assist, Side και Exit Assist.


Το τελευταίο βήμα στην εξέλιξη της CUPRA ήταν η παρουσίαση του CUV Formentor. Δύο κινητήρες εξασφαλίζουν υψηλές επιδόσεις .Ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας TSI 310PS (228kW)/400Nm 4Drive 2.0lt TSI παρέχει την παραδοσιακή απόδοση, ενώ η υβριδική τεχνολογία plug-in - βενζινοκινητήρας 150PS TSI (110Kw) συνδυασμένος με ηλεκτρικό κινητήρα 115PS (85kW) - για συνολική απόδοση 245PS (180kW) και μπαταρία ιόντων λιθίου 13kWh - επιτρέπει στο CUPRA Formentor να παρέχει την απόλυτη ηλεκτρική απόδοση ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Το Formentor μπορεί να λειτουργήσει σε πλήρη ηλεκτρική λειτουργία με αυτονομία έως και 60km (WLTP).Το CUPRA Formentor έχει σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και είναι το πρώτο 100% μοντέλο CUPRA που θα παράγεται στο εργοστάσιο στο Martorell ενώ θα κάνει την εμφάνιση του στους δρόμους το φθινόπωρο.


Το πεντάθυρο CUPRA Leon και το CUPRA Leon Sportstourer διοαθέτουν την  γκάμα των κινητήρων που περιλαμβάνει 245PS (180kW), 300PS (221kW) και 310PS (228kW) (διατίθεται αποκλειστικά για το Sportstourer με 4Drive) 2.0 λίτρων βενζινοκινητήρες TSI .Το νέο CUPRA Leon φέρνει επίσης τον εξηλεκτρισμό στην κατηγορία των υψηλών επιδόσεων με έναν 245PS (180kW) plug-in υβριδικό κινητήρα.
Το νέο CUPRA Ateca 2020 διατηρεί τα επίπεδα απόδοσής με τον ισχυρό κινητήρα 2.0 λίτρων TSI συνδεδεμένο με κιβώτιο επτά ταχυτήτων DSG. Η υπερτροφοδοτούμενη τετρακύλινδρη μονάδα παράγει 300PS ισχύ (221kW) και 400Nm ροπή, αρκετή για να φτάσει τα 100km/h σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα από την εκκίνηση.

Το νέο CUPRA Ateca έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί στις εγκαταστάσεις της μάρκας στο Martorell και θα παραχθεί στο Kvasiny (Τσεχία). 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top