Το βραβευμένο ηχοσύστημα της ηλεκτρικής Mustang Mach-E

Δείτε τις απίστευτες δυνατότητες του

Mustang Mach-E ηχοσύστημα

Η νέα Mustang Mach-E είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Ford στο οποίο το ηχοσύστημα κυριαρχεί καταλαμβάνοντας το ένα τρίτο της επιφάνειας του ταμπλό.Το ειδικά σχεδιασμένο ύφασμα Heathered Grey που καλύπτει τα tweeter στο ταμπλό αναπαράγει την εμφάνιση και αίσθηση των υφασμάτινων καλυμμάτων των θρυλικών οικιακών ηχείων της B&O, όντας ταυτόχρονα εξαιρετικά ανθεκτικό για χρήση στο αυτοκίνητο. Το προηγμένο ηχοσύστημα της B&O όχι μόνο εξασφαλίζει στους εμπρός και πίσω επιβάτες της νέας Mustang Mach-E μία μοναδική εμπειρία ήχου και ξεχωριστό στυλ, αλλά συγχρόνως προσφέρει μια αίσθηση ηρεμίας και χαλαρότητας στην καμπίνα.


To subwoofer του ηχοσυστήματος φέρει την ονομασία Externally Coupled Subwoofer (ECS) και εκμεταλλεύεται το μοναδικό σχήμα της καμπίνας προκειμένου να ενισχύσει το μπάσο, παρά το γεγονός ότι έχει περίπου το μισό βάρος αλλά και μικρότερο κατά 80% όγκο σε σχέση με αντίστοιχες κατασκευές. Η μείωση του βάρους είναι μόλις ένας από τους παράγοντες που συνέβαλαν ώστε η ηλεκτρική Mustang Mach-E να έχει αυτονομία, σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, έως 600 km στην έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς.

Αντλώντας έμπνευση από την ηχητική εμπειρία του ηχοσυστήματος της B&O στη Mustang, οι μηχανικοί ακουστικής της HARMAN επανεξέτασαν την απόδοση του συστήματος της τελευταίες ώστε να διαμορφώσουν στη Mustang Mach-E μία παρόμοια ηχητική εμπειρία. Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι εκ φύσεως πιο αθόρυβα λόγω της απουσίας του παραδοσιακού κινητήρα εσωτερικής καύσης, εντούτοις το γεγονός αυτό φέρνει στο φως νέες πηγές θορύβου που συνήθως καλύπτονται από τον ήχο του θερμικού κινητήρα. Αυτό ήταν κάτι που οι μηχανικοί ξεπέρασαν δημιουργώντας ένα σύστημα που εξασφαλίζει έναν πλούσιο μπάσο ήχο που αναπαράγεται με καθαρότητα και λεπτομέρεια.


Η ισοστάθμιση ήχου αξιοποιεί άριστα την αναπαραγωγή φωνής, που καθιστά τα ακουστικά βιβλία (audio books) πιο συναρπαστικά. Επίσης, προσδίδει στις τηλεφωνικές κλήσεις περισσότερη καθαρότητα, ενώ μπορεί επίσης να μεταφέρει με υψηλή πιστότητα στην καμπίνα την πλούσια γκάμα ήχων μιας κινηματογραφικής ταινίας, ανταποκρινόμενο έτσι στην αυξανόμενη δημοτικότητα των drive-in. Το σύστημα infotainment της Mach-E ενσωματώνει ακόμα και εφαρμογές για podcast – σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με μερικούς ανταγωνιστές του μοντέλου – ενώ μπορεί να τα αναπαράγει με βέλτιστη απόδοση μέσω του ηχοσυστήματος.

Η Mach-E είναι προετοιμασμένη για το μέλλον διαθέτοντας τη δυνατότητα για «over-the-air» ενημερώσεις ώστε να μπορεί το αυτοκίνητο να ακολουθεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας χωρίς καν να απομακρύνεται από το σπίτι. Σχεδόν όλες οι μονάδες λογισμικού της νέας Mach-E ενημερώνονται ασύρματα, κάτι που σημαίνει ότι η Ford μπορεί να βελτιώνει τις επιδόσεις και να προσθέτει νέα χαρακτηριστικά που ενδεχομένως δεν υπήρχαν όταν οι πελάτες παραλάμβαναν για πρώτη φορά τα οχήματά τους.Η πλήρως ηλεκτρική Mustang Mach-E ηγείται μιας ραγδαία αναπτυσσόμενης γκάμας ηλεκτροκίνητων οχημάτων Ford και είναι ένα από τα 18 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα τα οποία θα λανσάρει στην Ευρώπη πριν από το τέλος του 2021.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top