Η Ford ανέστειλε την παραγωγή στην Ευρώπη λόγω κορωνοϊού 

Δείτε τι θα γίνει με την συντήρηση των αυτοκινήτων 

Ford διακοπή παραγωγής κορωνοϊός

Η παραγωγή οχημάτων και κινητήρων αναστέλλεται στις κύριες κατασκευαστικές μονάδες της Ford στην ηπειρωτική Ευρώπη από την Πέμπτη 19 Μαρτίου .Η προσωρινή αναστολή της παραγωγής αναμένεται να διαρκέσει ανάλογα με την κατάσταση στο ζήτημα της πανδημίας, τα αποθέματα των αντιπροσώπων, τους περιορισμούς σε κάθε χώρα, αλλά και εκείνους που τίθενται από τους προμηθευτές .Το μέτρο αυτό λαμβάνεται την ώρα που οι εθνικές κυβερνήσεις περιορίζουν στις απολύτως απαραίτητες τόσο τις μετακινήσεις όσο και τις προσωπικές επαφές, και με τις πωλήσεις οχημάτων και τους προμηθευτές εξαρτημάτων να επηρεάζονται σε όλη την ήπειρο 

Το μέτρο αυτό ακολουθεί τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη που έχουν στο επίκεντρό τους την επιδημία του κορωνοϊού την ώρα που ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες – κάτι που αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται ραγδαία. Η απόφαση της Ford να σταματήσει προσωρινά την παραγωγή θα συμβάλει στις προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωσης του ιού. 

Οι προμήθειες εξαρτημάτων στα εργοστάσια παραγωγής της Ford στην Ευρώπη διακόπηκαν με αυξανόμενο ρυθμό την ώρα που οι πωλήσεις οχημάτων σε ολόκληρη τη βιομηχανία μειώθηκαν, ενώ ταυτόχρονα πολλές αντιπροσωπείες σε αρκετές χώρες αναγκάστηκαν να αναστείλουν τις πωλήσεις τους. Ωστόσο, οι υπηρεσίες συντήρησης των οχημάτων θεωρείται σημαντική κοινωνική ανάγκη και οι αντιπροσωπείες της Ford συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ολόκληρη την ήπειρο. 
Οι εγκαταστάσεις κατασκευής οχημάτων της Ford σε Κολωνία και Saarlouis στη Γερμανία, μαζί με τη μονάδα στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, θα αναστείλουν προσωρινά την παραγωγή από την Πέμπτη 19 Μαρτίου.

Η μονάδα συναρμολόγησης οχημάτων και κατασκευής κινητήρων της Ford στη Βαλένθια στην Ισπανία ανέστειλε προσωρινά την παραγωγή της από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου μετά τον εντοπισμό το περασμένο Σαββατοκύριακο τριών εργαζομένων που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό. Στη μονάδα θα γίνονται μόνο οι απαραίτητες εργασίες, οι οποίες σχετίζονται με τη συντήρηση και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων. 

Ευελπιστώντας ότι αυτό το μέτρο θα απαιτηθεί για σύντομο χρονικό διάστημα, η ακριβής διάρκειά του εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Αυτές περιλαμβάνουν την εξάπλωση του κορωνοϊού. τις αποφάσεις των εθνικών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την κυκλοφορία, συμπεριλαμβανομένων των διασυνοριακών μεταφορών, την ικανότητα του προμηθευτικού κλάδου να προμηθεύει εξαρτήματα και την επιστροφή των πελατών στις αντιπροσωπείες, πολλές από τις οποίες έχουν πλέον αναστείλει τη λειτουργία τους ως μέρος των μέτρων που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο. 

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα ακολουθούν τις δράσεις που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα ζητώντας από όλους τους υπαλλήλους να εργάζονται εξ αποστάσεως, εκτός και αν εκτελούν εργασία η οποία απαιτεί την παρουσία τους στις εγκαταστάσεις. Η πολιτική της τηλεργασίας θα συνεχιστεί, μέχρι νεωτέρας, στα πλαίσια μιας συνεχούς προσπάθειας και συμβολής για τον περιορισμό του ιού. Λαμβάνονται επίσης προληπτικά μέτρα για την προστασία και ασφάλεια του μικρού αριθμού εργαζομένων οι οποίοι δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι. 
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top