Έρχεται η νέα SKODA OCTAVIA -Κινητήρες  

Πότε είναι  η παγκόσμια πρεμιέρα 

Νέα; Skoda Octavia Κινητήρες Πρεμιέρα

Στην 60η επέτειο από την έναρξη παραγωγής της πρώτης OCTAVIA, η SKODA παρουσιάζει τη νέα, τέταρτη γενιά του μοντέλου το οποίο έχει μεγαλώσει από πλευράς μεγέθους.Το μήκος του αμαξώματος έχει αυξηθεί κατά 19 χιλιοστά (στα 4.689 χλστ.) και το πλάτος κατά 15 χλστ. (στα 1.829 συνολικά). Το μεταξόνιο είναι 2.686 χλστ. Ο νέος σχεδιασμός της SKODA OCTAVIA επιτρέπει εξαιρετική αεροδυναμική με συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) από 0,24 για το σεντάν αμάξωμα και 0,26 για το wagon. Η νέα SKODA OCTAVIA θα είναι διαθέσιμη με σύγχρονους TSI και TDI κινητήρες, ισχύος 110-190 PS και 116-200 PS αντίστοιχα, με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων. Διαθέσιμος και κινητήρας φυσικού αερίου (CNG).

Διαθέσιμη plug-in υβριδική έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης 1.4 TSI, σε δύο εκδόσεις, με 204 και 245 ίππους. Και οι δύο εκδόσεις θα λανσαριστούν με κιβώτιο αυτόματο κιβώτιο DSG 6 σχέσεων. Σύστημα μίζας γεννήτριας 48 V που παίρνει κίνηση με ιμάντα και μία μπαταρία ιόντων λιθίου 48 V. Κάτι που καθιστά δυνατό το «ρολάρισμα» με τον κινητήρα εντελώς απενεργοποιημένο, την ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση και την υποβοήθηση του κινητήρα με ηλεκτρική ώθηση.   

Στο εσωτερικό υπάρχει head-up display, εργονομικά άνετα καθίσματα, κλιματισμός Climatronic τριών ζωνών, νέο τιμόνι, δύο οθόνες 10 ιντσών, τεχνολογία αλλαγών σχέσεων shift-by-wire και πολλά άλλα  Μζί με τη νέα Octavia  πρεμιέρα κάνουν  προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, όπως τα Collision Avoidance Assist και Exit Warning  Σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης με έναν πεζό, ποδηλάτη ή άλλο όχημα το νέο Assist Avoidance Assist (Αποφυγής Σύγκρουσης) υποβοηθά τον οδηγό σε έναν ελεγχόμενο ελιγμό αποφυγής του ατυχήματος.  Το σύστημα Exit Warning (Προειδοποίησης Εξόδου) επιτρέπει στον οδηγό να γνωρίζει εάν άλλο όχημα ή ποδηλάτης πλησιάζει από πίσω όταν ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου. Χρησιμοποιώντας το σύστημα Hands-on Detect, το αυτοκίνητο είναι σε θέση να ελέγχει εάν ο οδηγός έχει τα χέρια του στο τιμόνι ή αν δεν τα έχει λόγω μιας πιθανής αδιαθεσίας του. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το σύστημα Emergency Assist μπορεί να ακινητοποιήσει εντελώς το αυτοκίνητο. 

 Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top