Αυτή είναι η νέα BMW X1

Πότε έρχετααι η υβριδική έκδοση

Νέα BMW X1

Η νέα εμφάνιση της X1 είναι άμεσα αναγνωρίσιμη, με έντονες αλλαγές στο εμπρός και πίσω τμήμα. Η  μεγαλύτερη μάσκα BMW -τα "νεφρά" συγχωνεύονται τώρα στο κέντρο- συνδέεται με τους νέους προβολείς Adaptive LED με ακόμα πιο αιχμηρή σχεδίαση και με έναν προφυλακτήρα με ενσωματωμένους προβολείς ομίχλης LED και μεγαλύτερους αεραγωγούς.

Πού μπορείτε να οδηγήσετε τη νέα BMW Σειρά 1

Στο πίσω τμήμα της X1 επίσης δίνουν το παρών νέα στιλιστικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, το νέο ένθετο στην πίσω ποδιά που είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος υιοθετεί το κύριο χρώμα του αυτοκινήτου. Αυτό το νέο στοιχείο περιλαμβάνεται στάνταρ και χαρίζει στο πίσω τμήμα της BMW X1 ακόμα πιο έντονη αίσθηση κομψότητας και συνοχής.Ένα επίσης εντυπωσιακό στοιχείο στον εξωτερικό καθρέπτη στην πλευρά του οδηγού, είναι η δίχρωμη εικόνα LED “X1” που προβάλλεται με το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου. 


Η αναβάθμιση αυτή ήταν επίσης άσκηση για τη διασφάλιση του μέλλοντος της BMW X1, όλοι οι κινητήρες της - βενζίνης και diesel - συμμορφώνονται με το πρότυπο εκπομπών ρύπων EU6d‑temp, ενώ οι BMW X1 sDrive16d και BMW X1 xDrive25d ήδη πληρούν τις προδιαγραφές EU6d. Η BMW X1 sDrive16d, που διατίθεται είτε με μηχανικό εξατάχυτο κιβώτιο ή με επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, είναι ιδιαίτερα αποδοτική. Ειδικότητα στις σπορ επιδόσεις έχει η BMW X1 xDrive25d  με κινητήρα απόδοσης 231 ίππων. Συνεργάζεται με το εξαιρετικά ακριβές οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic, η οποία επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε μόλις 6,6 δευτερόλεπτα. 

Το ευφυές σύστημα τετρακίνησης xDrive που διατίθεται για πολλά από τα μοντέλα κατανέμει τη ροπή μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, ανάλογα με τις συνθήκες. Το αποτέλεσμα είναι ένας συνδυασμός κορυφαίας ελκτικής πρόσφυσης, άριστης κατευθυντικής ευστάθειας και δυναμικής επιτάχυνσης σε όλες τις καιρικές και οδικές συνθήκες.


Η εντυπωσιακή απόδοση των κινητήρων βενζίνης και diesel που προσφέρονται για τη νέα BMW X1 απλά προετοιμάζει το δρόμο για την άφιξη της πρώτης BMW X1 με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Το ντεμπούτο του νέου μοντέλου το χρόνου θα σηματοδοτήσει το επόμενο βήμα εξηλεκτρισμού της οικογένειας BMW X. Η BMW X1 xDrive25e που θα μπει στην παραγωγή τον Μάρτιο του 2020 – εφοδιάζεται με την τελευταία, τέταρτη γενιά τεχνολογίας μπαταριών της BMW, που προσφέρει στη μπαταρία χωρητικότητα 9,7 kWh. Ως αποτέλεσμα, η plug-in υβριδική BMW X1 μπορεί να διανύσει πάνω από 50 km** μόνο με ηλεκτροκίνηση.


Ένα στοιχείο που ξεχωρίζει στο εσωτερικό της BMW X1 είναι η Οθόνη Ελέγχου (Control Display). Μία κεντρικά τοποθετημένη οθόνη 6,5” περιλαμβάνεται  στάνταρ. Σε συνδυασμό με σύστημα πλοήγησης, τότε το πακέτο περιλαμβάνει είτε οθόνη 8,8” ή το νέο Touch Control Display 10,25”  – που λειτουργεί μέσω BMW iDrive Controller, φωνητικού ελέγχου ή τεχνολογίας αφής. Το Control Display είναι ιδανικό για τη διερεύνηση των ποικίλων πληροφοριών που προσφέρει η BMW X1, ενώ παρέχει πρόσβαση και σε ψηφιακές υπηρεσίες BMW ConnectedDrive. Οι τελευταίες εκδόσεις τους διατίθενται προαιρετικά για την BMW X1.


Η  αξιοσημείωτη ευελιξία της BMW X1 δεν περιορίζεται μόνο στον ψηφιακό κόσμο. Το εσωτερικό της μπορεί επίσης να προσαρμόζεται σε ατομικές απαιτήσεις. Για παράδειγμα, τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται σε διάταξη 40:20:40 και, προαιρετικά, σύρονται προς τα εμπρός σε μία διαδρομή έως 13 cm. Προαιρετικές επιλογές όπως αυτόματη λειτουργία πίσω πόρτας και Comfort Access – που συνδυάζονται για hands-free άνοιγμα.

Βαγγέλης Γκούμας 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top