Στο τιμόνι του ανανεωμένου Honda HR-V 1,5 CVT

Δυναμική επαναφορά

Honda HR-V 1,5 CVT

H Honda  παραμένει δυνατά στο παιχνίδι των compact crossover σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη κατηγορία με το ανανεωμένο  Honda HR-V. Το μοντέλο αντίθετα  με τον ανταγωνισμό δεν έχει καταφύγει σε υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ βενζίνης αλλά σε  ατμοσφαιρικό το οποίο μάλιστα συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο τεχνολογίας CVT. To απαραίτητο Face Lifting εντοπίζεται στη νέα μάσκα με τις επενδύσεις χρωμίου.,στα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα και στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες. Το Honda HR-V διαθέτει μοντέρνα σχεδίαση με ανάγλυφες επιφάνειες και πεντάθυρο αμάξωμα το οποίο… κρύβεται με τις ενσωματωμένες χειρολαβές στο πάνω μέρος των πίσω θυρών. 

Εσωτερικά  τα καθίσματα προσφέρουν σαφώς καλύτερη στήριξη  ενώ η  δυνατότητα διαφορετικής διαμόρφωσης τους σε βοηθούν να εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο τους χώρους. Μιλάμε για τα το magic seat  που ανάλογα με την θέση που επιλέγεις  σου δίνουν την δυνατότητα μεταφοράς αντικειμένων μεγάλου μήκους 1.845 mm και μεγέθους 1.240 mm από το πάτωμα μέχρι την οροφή.

Δείτε τώρα ποιες είναι οι επιλογές διαμόρφωσης. Στην  Utility mode  η πλάτη του πίσω καθίσματος αναδιπλώνεται μπροστά . Στην  Tall mode με το έδρανο των πίσω καθισμάτων ανασηκώνεται και κλειδώνει σε κάθετη θέση. Στην  Long mode η πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού αναδιπλώνεται προς τα πίσω σε οριζόντια θέση. Έτσι ανάλογα με την επιλογή έχεις άνετους χώρους και χώρο αποσκευών  διαθέσιμα  463 έως και 1025 λίτρα αποθήκευσης. Όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής είναι σαφώς ιδιαίτερα προσεγμένη γεγονός που προσδίδει ακόμη περισσότερους πόντους στο εσωτερικό .Η ποιότητα της κατασκευής είναι προσεγμένη παρά την σκληρή υφή των πλαστικών. Η κεντρική κονσόλα είναι υπερυψωμένη  και βελτιώνει την εικόνα με την  piano black επένδυση ενώ  το λεβιέ του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων βρίσκεται στο ιδανικό ύψος για τον χειρισμό του. Η  επιλογή της υπερυψωμένης κονσόλας προσφέρει χώρο αποθήκευσης από κάτω ενώ δεν λείπουν οι πρακτικές θήκες 

Στην hi tech εικόνα συνεισφέρουν τόσο ο τρισδιάστατος πίνακάς οργάνων με την στρογγυλή στεφάνη του ταχύμετρου να αλλάζει  χρώμα ανάλογα με το πόσο οικονομικά οδηγείς  όσο και οι ηλεκτρονικές ενδείξεις της οθόνης αφής του  συστήματος κλιματισμού.
Η έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών του συστήματος περιλαμβάνει το σύστημα  πλοήγησης και όλες τις δυνατότητες συνδεσιμότητας .Μιλάμε για το σύστημα Honda Connect με το οποίο έχεις σύνδεση  απευθείας με smartphone, μέσω ασύρματης σύνδεσης WiFi  Bluetooth, HDMI, και MirrorLink .Επιπλέον υπάρχουν εγκαταστημένες εφαρμογές  οι οποίες πολλαπλασιάζονται αν επιθυμείς μέσω του Honda App Centre. Κανένα παράπονο και για τον εξοπλισμό ασφαλείας που περιλαμβάνει  στάνταρ το σύστημα City-Brake Active  που λειτουργεί μέχρι και τα 32 χλμ./ώρα το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό για επικείμενη σύγκρουση και φρενάρει αυτόματα. Επιπλέον ανάλογα με  την έκδοση παίρνεις  το ADAS (Advanced Driver Assist System με  ραντάρ και κάμερες εμπρός και πίσω, το  Forward Collision Warning, Traffic Sign Recognition, Intelligent Speed Limiter, Lane Departure Warning και High-beam Support.

Στην  «καρδιά» του Honda HR-V υπάρχει ο 1.500άρης ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήραςς με τα 130 άλογα  στις 6.600 σ.α.λ. και τα 15,5 κιλά ροπής στις 1600 σ.α.λ. Διαθέτει τεχνολογία i-VTEC με  μεταβλητό βύθισμα και χρονισμό των βαλβίδων και σύστημα άμεσου ψεκασμού ενώ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων CVT. Το τελευταίο αποτελεί το δυνατό όπλο της Honda  καθώς διαθέτει  μακροχρόνια εμπειρία στα κιβώτια ταχυτήτων μεταβαλλόμενης σχέσης Το κιβώτιο έχει  ελάχιστες τριβές ενώ λειτουργεί «βελούδινα» διατηρώντας τις στροφές κάτω από τις 2000 σ.α.λ. Στην πράξη στη θέση D το μοτέρ ανεβάζει στροφές  με τις εικονικές 7 σχέσεις ενώ για την επιτάχυνση πατάς απότομα το γκάζι βάζοντας την βελόνα του στροφόμετρου στις 5000 σ,α.λ. και ανεβάζοντας ταυτόχρονα τον θόρυβο σε επίπεδα όμως που δεν  ενοχλούν ιδιαίτερα.  .Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 11,2 δευτερόλεπτα με την  η τελική αγγίζει τα 192 χλμ./ώρα. Επιπλέον και η κατανάλωση είναι χαμηλή στα 6,6 lt/100 km, μέτρηση WLTP με την λειτουργία του προγράμματος οδήγησης στην θέση Eco .Επιπλέον για όσους θέλουν να απασχολούνται με το κιβώτιο ταχυτήτων υπάρχει και η σπορ επιλογή με την σειριακή λειτουργία να εκτελείται με τις αλλαγές να γίνονται με τα «αυτάκια» πίσω από το τιμόνι.


Το Honda HR-V 1,5 CVT έχει ευχάριστη και ασφαλή οδική συμπεριφορά . Η ανάρτηση διαθέτει  μπροστά  γόνατα McPherson μ και ημιάκαμπτο άξονα πίσω,  με τα αμορτισέρ τεχνολογίας Amplitude Reactive Damper να «μαλακώνουν»   το αυτοκίνητο  στους χωματόδρομους . Αντίθετα  το «σκληραίνουν»  στην άσφαλτο,  στον ανοιχτό δρόμο αλλά και στις στροφές  δίνοντας πολύ μειωμένες κλίσεις  παρά το υπερυψωμένο αμάξωμα. Το τιμόνι έχει καλή πληροφόρηση ενώ και τα φρένα αποδείχθηκαν ακόμη και σε φρεναρίσματα πανικού άμεσα και προοδευτικά.  Το σύστημα  VSA επεμβαίνει  με πολύ διακριτικό τρόπο ενώ ενεργεί άμεσα  το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος City-Brake Active σε σώζει όταν ξεχαστείς .Οι τιμές  για το Honda HR-V 1,5 CVT το οποίο συνοδεύεται από την γνωστή αξιοπιστία του είναι για την έκδοση Elagance 28070 ευρώ και για την Executive 33950 ευρώ.

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top