Σαρωτικές νίκες για το Nissan GT-R  στο Simola Hill Climb

Σε ποιες κατηγορίες κέρδισε 

Nissan GT-R

Το Nissan GT-R έχει εδραιώσει τη θέση του ως το πιο επιτυχημένο supercar στο Simola Hill Climb, κάθως “στέφθηκε” πρωταθλητής  και στις δύο κατηγορίες Modified Saloon και Supercar αντίστοιχα, στη φετινή φημισμένη ανάβαση της Νοτίου Αφρικής. 


Στην κατηγορία Modified Saloon κέρδισε ο Franco Scribante με το GT-R του, αφού κυριάρχησε και στις δύο ημέρες του αγώνα, με ένα νέο ανεπίσημο ρεκόρ 38,551 δευτερολέπτων, κατά τη διάρκεια των προκριματικών. Νικητής ήταν και στον τελικό χρόνο της διαδρομής των 1,9 χιλιομέτρων, με  39,342 δευτερόλεπτα, όντας ο μοναδικός αγωνιζόμενος που έσπασε το “φράγμα” των 40 δευτερολέπτων με ένα όχημα παραγωγής.


Στην κατηγορία Road Cars και Supercars, ο Reghard Roets πήρε τη νίκη με τελικό χρόνο 44,094 δευτερόλεπτα. Το Nissan GT-R, έχει κερδίσει τόσο στις νορμάλ όσο και στις τροποποιημένες κατηγορίες καθ 'όλη τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών και δικαίως έχει  κερδίσει τον τίτλο King of the Hill, για επτά από τα δέκα χρόνια που διεξάγεται ο συγκεκριμένος αγώνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στην κατηγορία Modified Saloon, καθώς οκτώ από τους εννέα αγωνιζόμενους  που συμμετείχαν στην φετινή ανάβαση,  επέλεξαν να αγωνιστούν με GT-R.


Στην κατηγορία B9 για SUV και pick-ups, ο Terence Marsh πήρε το πρώτο του τρόπαιο ανάβασης. Κέρδισε στην κατηγορία με ένα Nissan Navara, το οποίο κατασκευάστηκε για να αγωνιστεί  στο Ράλι Ντακάρ.

Βαγγέλης Γκούμας


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top