Ο Oliver Heilmer νέος επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Mini

Το ‘MINI VISION NEXT 100’ δείχνει το μέλλον

Ο Oliver Heilmer  νέος επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Mini

Στο “NEXT 100 Vision Vehicles” που παρουσιάστηκε το 2016 για τα 100 χρόνια της εταιρείας, η ομάδα σχεδίασης του BMW Group με επικεφαλής τον Adrian van Hooydonk παρουσίασε το όραμά της μαζί με εξαιρετικές δημιουργικές δυνατότητες. Η επανευθυγράμμιση της ομάδας σχεδίασης του BMW Group στο πλαίσιο της εταιρικής στρατηγικής NUMBER ONE > NEXT είναι το επόμενο λογικό βήμα. Το BMW Group Design θέτει τις βάσεις προκειμένου να μετατρέψει τα οράματα σε πραγματικότητα στις επόμενες γενιές οχημάτων και να δημιουργήσει μία ψηφιακή και συναισθηματική εμπειρία αυτοκίνησης για τους πελάτες.

Ο Oliver Heilmer αναλαμβάνει το τμήμα MINI Design από την 1η Σεπτεμβρίου 2017. Ο 42χρονος σχεδιαστής είναι σήμερα πρόεδρος της Designworks, θυγατρικής εταιρείας του BMW Group με στούντιο σχεδίασης σε Καλιφόρνια, Μόναχο και Σαγκάη. Ο Heilmer είναι μέλος της ομάδας σχεδίασης του BMW Group επί 17 χρόνια και ήταν υπεύθυνος για τη σχεδίαση εσωτερικού της μάρκας BMW μέχρι το 2016.

«Το ‘MINI VISION NEXT 100’ έδωσε μία εντυπωσιακή εικόνα της μελλοντικής βιωσιμότητας MINI», εξήγησε ο Adrian van Hooydonk, επικεφαλής του BMW Group Design. «Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα σχεδίασης MINI υπό τον Oliver Heilmer θα υλοποιήσει αυτό το όραμα της μάρκας σε μελλοντικά μοντέλα και θα κατακτήσει τους πελάτες MINI. Με τέτοια τεχνογνωσία και εμπειρία στο χώρο της σχεδίασης, Ο Oliver Heilmer συνδυάζει τη διαχρονικότητα με τη φρεσκάδα και το όραμα που συμβολίζει η MINI».

Στην ομάδα σχεδίασης MINI που αναλαμβάνει ο Heilmer από το Σεπτέμβριο, ο Christopher Weil παραμένει υπεύθυνος Εξωτερικής Σχεδίασης (Exterior Design), ενώ η Kerstin Schmeding υπεύθυνη Χρωμάτων και Σχεδίασης Υλικών. Το τμήμα Σχεδίασης Εσωτερικού ανέλαβε ο Christian Bauer από 1η Ιουνίου.

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top