Τρία PEUGEOT 3008 DKR στην κορυφή της γενικής κατάταξης

Στο εξαιρετικά δύσκολο Ράλι Ντακάρ

Τρία PEUGEOT 3008 DKR στην κορυφή της γενικής κατάταξης

Μετά την ακύρωση της 6ης ειδικής διαδρομής λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, στις τρεις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης φιγουράρουν τα PEUGEOT 3008 DKR των Peterhansel/Cottret, Loeb/Elena και Despres/Castera! To ράλι Ντακάρ έφτασε στα μισά της διαδρομής του και χτες τα πληρώματα κινήθηκαν προς την Βολιβία για να απολαύσουν την προβλεπόμενη ημέρα ξεκούρασης, πριν την 2η εβδομάδα (που ξεκίνησε σήμερα). Η La Paz είναι η υψηλότερη πρωτεύουσα στον κόσμο, καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο 3.660 μέτρων, ενώ μέχρι τώρα το φετινό Ντακάρ έχει αποδειχθεί ως ένα από τα πιο ανταγωνιστικά που έχουν διοργανωθεί τα τελευταία χρόνια.

Η βροχή και η μικρή χιονόπτωση που υπήρξε την 3η ημέρα δημιούργησε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική διαδρομή για τα πληρώματα, με τα PEUGEOT 3008 DKR να κινούνται ταχύτατα και δίχως προβλήματα αξιοπιστίας σε μέγιστο υψόμετρο 4.960 μέτρων. Μάλιστα, τα πληρώματα της γαλλικής ομάδας έχουν πετύχει τους τέσσερις - από τους πέντε συνολικά - καλύτερους χρόνους και η μόνη ειδική που δεν κυριάρχησαν ήταν εκείνη με το μικρότερο μήκος.

Στην κορυφή βρίσκονται οι περσινοί πρωταθλητές (Peterhansel/Cottret), οι Loeb/Elena είναι το μοναδικό έως τώρα πλήρωμα που έχει κατακτήσει 2 ειδικές, ενώ από απόσταση ασφαλείας ακολουθούν οι Despres/Castera. Οι Sainz/Cruz είχαν έξοδο και ντελαπάρισμα στην 4η ειδική και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της ομάδας το αυτοκίνητο ήταν αδύνατο να επισκευαστεί και να επιστρέψει στον αγώνα. Έως τώρα, τόσο τα πληρώματα όσο και τα PEUGEOT 3008 DKR, στην παρθενική τους εμφάνιση, αποδεικνύονται αντάξια των 2008 DKR - τα οποία είχαν κυριαρχήσει στο περσινό Ντακάρ - και προετοιμάζονται για την 2η εβδομάδα του σκληρότερου μηχανοκίνητου αγώνα αντοχής στον κόσμο.

Το ράλι Ντακάρ έως τώρα:

Συνολική διανυθείσα απόσταση: 4.036 χλμ., συμπεριλαμβανομένων 1.386 χλμ. στις πέντε ειδικές (η 6η ειδική διαδρομή ακυρώθηκε)

Νίκες σε ειδικές διαδρομές: Loeb/Elena (Ε.Δ.2 και Ε.Δ.5), Peterhansel/Cottret (Ε.Δ.3), Despres/Castera (Ε.Δ.4)

Πρωτιές στο ράλι: Loeb/Elena (μετά τις Ε.Δ. 2 & 3), Despres/Castera (μετά την Ε.Δ. 4), Peterhansel (μετά τις Ε.Δ. 5 & 6)

Μέγιστη ταχύτητα: 203 χλμ./ώρα (Ε.Δ. 2)

Υψηλότερη θερμοκρασία: 45°C (Ε.Δ. 2)

Η γενική κατάταξη μετά την 6η ειδική διαδρομή:

1. PETERHANSEL Stéphane (FRA) / COTTRET J-P. (FRA), PEUGEOT 3008DKR, 14h2m58s

2. LOEB Sébastien (FRA) / ELENA Daniel (MON), PEUGEOT 3008DKR, +1m9s

3. DESPRES Cyril (FRA) / David CASTERA (FRA), PEUGEOT 3008DKR, +4m54s

4. ROMA Nani (ESP) / HARO Bravo (ESP), Toyota Hilux, +5m35s

5. HIRVONEN Mikko (FIN) / PERIN Michel (FRA), Mini, +42m21s

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top