Θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Εθνική Ανδρών - Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Δε διευκρινίζεται αν πρόκειται για ποδοσφαιριστή ή για μέλος της αποστολής

ποδοσφαιρική μπάλα

Κρούσμα κορωνοϊού σε μέλος της αποστολής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Εθνικής Ανδρών βρέθηκε δύο 24ωρα πριν το δεύτερο ματς της στο Nations League με το Κόσοβο.

H ΕΠΟ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση το βράδυ της Παρασκευής (4/09), χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για ποδοσφαιριστή ή μέλος του προπονητικού επιτελείου.

Το μέλος της ελληνικής αποστολής που έχει προσβληθεί από τον Covid-19 έχει απομονωθεί τις τελευταίες 36 ώρες και σήμερα θα αποχωρήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημερώθηκε σήμερα για την ύπαρξη θετικού δείγματος Covid-19 στα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν από την εξουσιοδοτημένη από την UEFA ιατρική υπηρεσία μεταξύ των μελών της αποστολής της Εθνικής ομάδας των Ανδρών, η οποία βρίσκεται στην Λιουμπλιάνα και προετοιμάζεται για τον αγώνα της Κυριακής με το Κόσοβο στην Πρίστινα.

Ακολουθείται το υγειονομικό πρωτόκολλο της  UEFA (UEFA return to play protocol) και ενημερώθηκαν αμέσως ο ΕΟΔΥ και η υγειονομική επιτροπή της ΓΓΑ.

Το μέλος της αποστολής που είχε θετικό δείγμα και είχε απομονωθεί τις τελευταίες 36 ώρες για προληπτικούς λόγους από τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, αποχωρεί το πρωί του Σαββάτου από την αποστολή, ενώ η προετοιμασία της ελληνικής ομάδας συνεχίζεται.

Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής υποβλήθηκαν σήμερα σε νέο τεστ σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο πρωτόκολλο της UEFA και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά αύριο πριν από την αναχώρηση της αποστολής στο Κόσοβο».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top