Ολυμπιακοί Αγώνες: Τον Οκτώβριο ξεκαθαρίζει το τοπίο

Καραντίνα στο Ολυμπιακό Χωριό;

ολυμπιακοί αγώνες

Η ΔΟΕ είναι αποφασισμένη να διεξάγει τους Ολυμπιακούς αγώνες το 2021, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα αναβολή, ενώ η ματαίωση τους θα ήταν καταστροφική σε οικονομικό επίπεδο. Ήδη οι απώλειες της Διεθνούς ομοσπονδίας ξεπερνούν τα 800 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Αυστραλός Τζον Κόατες, στέλεχος του εκτελεστικού συμβουλίου και επικεφαλής της επιθεώρησης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τους Αγώνες του Τόκιο μίλησε για τις δυσκολίες και τους προβληματισμούς που υπάρχουν καθώς κανείς δε γνωρίζει σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η πανδημία σε ένα χρόνο.

Ο Μπαχ δε θέλει Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς φιλάθλους

 

«Έχουμε πραγματικά προβλήματα επειδή έχουμε αθλητές που θα προέρχονται από 206 διαφορετικά έθνη. Χθες, υπήρξαν 10.000 νέα κρούσματα στη Βραζιλία. Πολύ λίγες χώρες είναι τόσο προχωρημένες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση όσο η Αυστραλία.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας (Σίνζο) Άμπε λέει ότι οι Αγώνες μπορούν να γίνουν μόνο το 2021. Δεν μπορούμε να τους αναβάλουμε ξανά και πρέπει να υποθέσουμε, να έχουμε ως επιλογή, ότι δεν θα υπάρξει εμβόλιο ή, εάν υπάρχει εμβόλιο, δεν θα να είναι αρκετό για κοινή χρήση σε όλο τον κόσμο".

Η ΔΟΕ σφυρίζει αδιάφορα, ο κορωνοϊός επελαύνει!

Στη συνέχει επεσήμανε ότι ο Οκτώβριος θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός αφού τότε θα έχουν όλοι μία καλύτερη εικόνα για την πανδημία:

«Μέχρι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, εάν υπάρχουν ενδείξεις ότι περιορίζεται αλλά δεν εξαλείφεται, τότε θα αρχίσουμε να δουλεύουμε, ήδη από τώρα προετοιμάζουμε τα διαφορετικά σενάρια με τα οποία θα μπορούσε να συμβούν στους Αγώνες.

Καραντίνα στο Ολυμπιακό Χωριό;

Όλοι οι αθλητές όταν φτάνουν εκεί πηγαίνουν σε καραντίνα; Περιορίζουμε την ύπαρξη θεατών στους χώρους; Διαχωρίζουμε τους αθλητές από τη μικτή ζώνη όπου βρίσκονται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης; Θα έχουμε μια ολόκληρη σειρά σεναρίων που θα αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε φέτος, με βάση το ότι οι Αγώνες θα  γίνουν τον επόμενο χρόνο. Αλλά θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικοί Αγώνες από αυτούς που έχουμε συνηθίσει».

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top