Η ΔΟΕ σφυρίζει αδιάφορα, ο κορωνοϊός επελαύνει!

Οι αθλητές κραυγάζουν για τον κίνδυνο

Την ώρα που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, αρνούμενη να πάρει την απόφαση να αναβάλλει του Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, οι αθλητές κραυγάζουν για τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία τους. Μπορεί οι "Αθάνατοι" της ΔΟΕ να νιώθουν άτρωτοι από την απειλή του κορωνοϊού και να προτρέπουν τους αθλητές να συνεχίσουν την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς αγώνες, αλλά κανείς άλλος δεν συμμερίζεται την ανεύθυνη στάση τους, η οποία έχει να κάνει κυρίως με τα εκατομμύρια που στρώνουν οι χορηγοί στα πόδια τους. 

Οι αστέρες του αθλητισμού μένουν σπίτι!
 

Με χθεσινή της τοποθέτηση η ΔΟΕ ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή δεν συντρέχει λόγος να παρθούν βιαστικές αποφάσεις για δραστικά μέτρα και η χρυσή ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη ξέσπασε με δηλώσεις της στο "Reuters": 

"Δεν υπάρχει αναβολή, δεν υπάρχει ακύρωση. Η ΔΟΕ θέλει να συνεχίσουμε καθημερινά να ρισκάρουμε την υγεία μας, της οικογένειάς μας αλλά και την δημόσια υγεία. Μας θέτει σε άμεσο κίνδυνο και όχι σε τέσσερις μήνες. Είναι απίστευτο. Τι θα γίνει στα ομαδικά αθλήματα που θα πρέπει να προπονηθούν όλοι μαζί; Τι θα γίνει στην κολύμβηση; Στην γυμναστική που αγγίζουν όλοι ίδια αντικείμενα. Δεν υπάρχει καμία σκέψη για τον κίνδυνο που μας βάζουν".

Ολα δείχνουν ότι η ΔΟΕ θα περιμένει μέχρι την ύστατη στιγμή για να πάρει την σχετική απόφαση με την 26η Μαΐου να είναι η τελευταία ημέρα.

Την ίδια ώρα η βρετανική εφημερίδα “The Times” επικαλούμενη Βρετανούς αξιωματούχους και προπονητές των Εθνικών Ολυμπιακών Ομάδων της Αγγλίας τονίζει ότι κατά 90% θα αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Στο δημοσίευμα τονίζεται πως οι χρόνοι πιέζουν τη ΔΟΕ και πως άπαντες θεωρούν ότι ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει μεγάλες δυσκολίες στην προετοιμασία των αθλητών, αλλά και στην πρόκρισή τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι στιγμής έχει κριθεί μόλις το 57% των Ολυμπιακών προκρίσεων και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με το υπόλοιπο 43%. Η μαζική αναβολή προΟλυμπιακών τουρνουά και αγώνων που μετρούν στην Ολυμπιακή πρόκριση έχει δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Την ίδια ώρα υπάρχουν πολλοί αθλητές οι οποίοι συμφωνούν με την άποψη της Κατερίνας Στεφανίδη ότι η συγκεκριμένη αναποφασιστικότητα της ΔΟΕ βάζει σε κίνδυνο τους αθλητές.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top