Πέθανε ο στυλοβάτης του τμήματος στίβου του Ολυμπιακού, Τάκης Βεντίκος

Φτωχότερος ο χώρος του αθλητισμού

Πέθανε ο Τάκης Βεντίκος

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 90 χρόνων  άφησε σήμερα, Παρασκευή ο Τάκης Βεντίκος βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους.

Ο Τάκης Βεντίκος ήταν ο στυλοβάτης του τμήματος στίβου του Ολυμπιακού από το 1953 μέχρι και σήμερα, και υπηρέτησε τον αθλητισμό σε όλα τα πόστα.

Ήταν αθλητής, προπονητής, αρχιπροπονητής και Ομοσπονδιακός, ενώ προσέφερε τις πολύτιμες γνώσεις του σε νέους αθλητές.

 

Ο Τάκης Βεντίκος είχε τιμηθεί σχεδόν από όλους τους αθλητικούς και Πολιτειακούς φορείς καθώς και με το με το Αριστείο του ΣΕΓΑΣ ενώ το 1996 από τον ΠΣΑΤ βραβεύτηκε ως η προσωπικότητα της χρονιάς.

Ο ίδιος το 2013 με αφορμή την επέτειο 60 χρόνων από την ίδρυση του τμήματος στίβου του Ολυμπιακού είχε δηλώσει:

«Το τμήμα στίβου ιδρύθηκε το 1953. Στις 16 Νοεμβρίου στην παλιά και ιστορική Λέσχη του συλλόγου μας στην Μαρίνα Ζέας. Τότε ήμουν πρωταθλητής και είχα το δελτίο μου στο Παγκράτι. Είχε αποφασιστεί ο Ολυμπιακός να φτιάξει τμήμα στίβου και ανέθεσαν  σ’ εμένα την δημιουργία του. Πήρα μεταγραφή στον Ολυμπιακό και ξεκίνησα προπονήσεις ως αθλητής στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Ξεκίνησα ως αθλητής-προπονητής, στη συνέχεια έγινα αρχιπροπονητής και έφορος. Είναι πολλοί οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ολυμπιακού που κέρδισαν μετάλλια σε Βαλκανικούς Αγώνες, σε Μεσογειακούς Αγώνες, Ολυμπιακούς Αγώνες και Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Από εδώ πέρασαν και έγραψαν ιστορία μεταξύ άλλων Ολυμπιονίκες όπως ο Κώστας Κεντέρης, η Κατερίνα Θάνου, η Πηγή Δεβετζή, ο Λάμπρος Παπακώστας και πολλοί άλλοι. Για μένα ο Ολυμπιακός είναι όλη μου η ζωή».

Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα  στις 14:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά. 

Πηγή φωτό Eurokinissi

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top