Καταλονία: Το ισπανικό Συνταγματικό δικαστήριο ανέστειλε προγραμματισμένη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου

Απειλές Ραχόι κατά Πουντζδεμόν: «Αν ανακοινώσεις ανεξαρτησία θα πάθετε χειρότερα»

"Βράζει" η Ισπανία - Όλες οι εξελίξεις

Την προγραμματισμένη συνεδρίαση του κοινοβουλίου της Καταλονίας για την Δευτέρα, ανέστειλε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 6 στους 10 Ισπανούς θεωρούν "απαράδεκτη απιστία" το δημοψήφισμα της Καταλονίας

Στην εν λόγω συνεδρίαση, αναμενόταν να κηρυχτεί μονομερώς η ανεξαρτησία της Καταλονίας μετά το δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου, το οποίο κατεστάλη άγρια από την ισπανική αστυνομία, έπειτα από εντολή της κυβέρνησης Ραχόι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημοψήφισμα στην Καταλονία: Υπάρχει κίνδυνος domino effect για τη Δυτική Θράκη;

Την ίδια στιγμή, ο Ισπανός Πρωθυπουργός, προειδοποίησε την Καταλονία μιλώντας στο ισπανικό πρακτορείο EFE, πως η λύση στην καταλανική κρίση είναι μια ταχεία επιστροφή στη νομιμότητα και «μια δήλωση το συντομότερο δυνατόν ότι δεν θα υπάρξει μονομερής ανακήρυξη ανεξαρτησίας, επειδή έτσι θα αποφεύγονταν επίσης μεγαλυτερα κακά», χωρίς ωστόσο να τα προσδιορίσει.

Ο ΡΑΧΟΪ

Η Καταλονία πάντως δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει πίσω, και είναι αποφασισμένη στις 9 Οκτωβρίου να δηλώσει την ανεξαρτησία της από την Ισπανία:

«Γνωρίζουμε ότι μπορεί να υπάρχουν αποποιήσεις, συλλήψεις… Αλλά είμαστε έτοιμοι, και σε καμία περίπτωση δεν θα σταματήσει» δήλωσε ο Mireia Boya, ένας νομοθέτης από την Καταλονία που ανήκει στο κόμμα υπέρ της ανεξαρτησίας της Λαϊκής Ένωσης Υποψηφίων (CUP).

Ο ΚΑΡΛΕΣ ΠΟΥΤΖΔΕΜΟΝ

Να αναφέρουμε τέλος, πως πάνω από έξι στους δέκα Ισπανούς συμμερίζονται την άποψη που εξέφρασε στο διάγγελμά του ο βασιλέας Φελίπε, σχετικά με την «απαράδεκτη απιστία» που επιδεικνύουν απέναντι στους θεσμούς οι Kαταλανοί κυβερνώντες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top