Αφαιρέθηκε η άδεια της Uber στο Λονδίνο - "Δεν ήταν καλοδεχούμενη από πολλές χώρες"

"Έχουμε κακή φήμη" αναφέρει ο CEO

Αφαιρέθηκε η άδεια της Uber στο Λονδίνο. Πρόκειται για μια κίνηση – έκπληξη, που άφησε με το στόμα ανοιχτό την εταιρεία και πυροδότησε την κατακραυγή των πελατών, μερικών πολιτικών, αλλά και των οδηγών.

Συγκεκριμένα, η αίτηση της εταιρείας για νέα άδεια στο Λονδίνο απορρίφθηκε από τον TfL (τον Οργανισμό Μεταφορών του Λονδίνου), με τη λογική ότι η Uber δεν αποτελεί «σωστή υπηρεσία ενοικίασης ιδιωτικών αυτοκινήτων». «Η προσέγγιση της Uber δείχνει μια αδυναμία εταιρικής υπευθυνότητας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα αυτοκίνητα της Uber δεν θα εξαφανιστούν αμέσως, καθώς η υπάρχουσα άδεια λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

O CEO της Uber, Dara Khosrowshahi

O επικεφαλής της εταιρείας, Dara Khosrowshahi, έγραψε στο προσωπικό την Παρασκευή ότι η εταιρεία θα ασκήσει έφεση κι ότι διαφωνούσε με την απόφαση αυτή, η οποία βασίζεται σε προηγούμενες συμπεριφορές της εταιρείας:

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει το κόστος μιας κακής φήμης είναι μεγάλο. Πραγματικά μας ενδιαφέρει τι πιστεύει ο κόσμος για εμάς, ειδικά σε μια παγκόσμια επιχείρηση, όπως η δική μας».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό να λειτουργούμε με ακεραιότητα σε ό,τι κάνουμε και να μαθαίνουμε πώς να είμαστε καλύτεροι, σε όποια πόλη κι αν δουλεύουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι αφήνουμε τις αρχές μας, αλλά ότι υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στις πράξεις και τη συμπεριφορά μας. Έτσι θα δείξουμε ότι η Uber δεν είναι απλά ένα καταπληκτικό προϊόν, αλλά μια πραγματικά καταπληκτική εταιρεία που προσφέρει στην κοινωνία».

Για την ιστορία, ο Khosrowshahi έχει αναμειχθεί στο παρελθόν σε σειρά σκανδάλων.

Η απόφαση του TfL να μην ανανεώσει την άδεια της Uber δέχτηκε αμέσως κριτική από τους χρήστες, τους οδηγούς, αλλά και τον υπουργό εμπορίου, Greg Hands.

H Shwetha Surender

H Shwetha Surender, της εταιρείας εταιρικής ανάπτυξης Frost & Sullivan, σχολιάζει για την απόρριψη της άδειας της Uber στο Λονδίνο ότι η εταιρεία «δεν ήταν καλοδεχούμενη από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Δυνητικά, αυτή η κίνηση του Λονδίνου, μιας πόλης που μέχρι πρότινος υποστήριζε την Uber, μπορεί να σημαίνει το πρώτο μέρος νομικών ‘τιμωριών’ της εταιρείας».

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι «είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν η κίνηση αυτή θα πνίξει την εταιρική καινοτομία. Ήδη ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, υποστηρίζει ότι η πόλη θα συνεχίσει να υποστηρίζει νέα projects που αφορούν τις μεταφορές».

 

Δείτε στο βίντεο απόσπασμα από τις δηλώσεις του Δημάρχου του Λονδίνου, Sadiq Khan, χθες, Δευτέρα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top