«Η Αναστασία ήταν απίστευτα γενναία» λέει η ογκολόγος της συζύγου του Πύρρου Δήμα στο STAR

Έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη που έδινε τρεισήμισι χρόνια με τον καρκίνο.

Ανείπωτη θλίψη για την οικογένεια του Πύρρου Δήμα. Η σύζυγός του και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του, Αναστασία, έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη που έδινε τρεισήμισι χρόνια με τον καρκίνο. Η γιατρός της, μιλάει στη Βελίκα Καραβάλτσιου και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR για μια μαχητική γυναίκα που δεν το έβαζε κάτω.

«Ο Πύρρος δεν ήταν για μένα ο κεραυνοβόλος έρωτας, όσο κι αν τον στεναχωρεί αυτό… Σιγά σιγά τον ερωτεύτηκα, τον αγάπησα, τον κουβαλάω μέσα μου. Δεν με εντυπωσίασε το κορμί του, τα μάτια του, αλλά ότι γελάει και κλαίει με την ίδια ευκολία» έλεγε η Αναστασία για τον Ολυμπιονίκη.

Τρεισήμισι χρόνια στο πλευρό της γυναίκας του. Τρεισήμισι χρόνια της κρατούσε το χέρι από τον Ιανουάριο του 2015 όταν η Αναστασία διαγνώσθηκε με καρκίνο στο κεφάλι.

H Αναστασία ήταν παρουσιάστρια αθλητικών εκπομπών στην κρατική τηλεόραση.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1992. Η φιλία τους έγινε έρωτας και έπειτα οικογένεια. Παντρεύτηκαν το 1996 στο Λιτόχωρο της Πιερίας και απέκτησαν μαζί 4 παιδιά: την  Ελένη, τον Βίκτωρα, τη Μαρία και τον Νικόλα. Τα μετάλλια τους όπως λέει ο Πύρρος Δήμας

Για την οικογένειά του εγκατέλειψε τα πάντα ακόμα και την πολιτική

«Έπεσαν τότε οι εκλογές και πάνω στο πρόβλημα της Αναστασίας. Στις 3 Ιανουαρίου διαγνώστηκε ο όγκος στο κεφάλι, λίγο μετά, 14 του μηνός, χειρουργήθηκε. Γλοιοβλάστωμα. Εγχειρίστηκε στην Ελλάδα. Δεν έφυγα από την πολιτική γιατί δε μου άρεσε ή μετάνιωσα αλλά για προσωπικούς λόγους. Δε θα μπορούσα να αφήσω την Αναστασία, τα παιδιά. …Η οικογένειά μου πάνω απ' όλα» είχε πει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

Διακριτική και αξιοπρεπής

Όσοι τους είχαν ζήσει μιλούν για μια δυναμική γυναίκα πίσω από έναν σπουδαίο άντρα… Μια γυναίκα που έσφιγγε στα χέρια της την ελληνική σημαία και η καρδιά της χτυπούσε δυνατά κάθε φορά που ο Πύρρος σήκωνε στους ώμους του τα βάρη της Ελλάδας.

«Το γλοιβλάστωμα είναι ένας από τους χειρότερους όγκους. Είναι δύσκολο στην αντιμετώπισή του αλλά υπάρχουν πρόσφατες πρόοδοι που βοηθούν να παρατείνουμε τον χρόνο ζωής των ασθενών. Η Αναστασία έζησε περισσότερο από ότι περιμέναμε. Είχε μια άρτια χειρουργική επέμβαση, ενώ παράλληλα είχε και η ίδια πολύ σωστή μαχητική στάση αλλά και πολλή στήριξη από την οικογένειά της. Ήταν απίστευτα γενναία» είπε στο STAR η Ευαγγελία Ραζή, γιατρός παθολόγος – ογκολόγος και διευθύντρια της 3ης ογκολογικής κλινικής  του «Υγεία».

Η κόρη τους αποχαιρετά σήμερα τη μητέρα της στο facebook με ένα μαύρο φόντο.

Η Αναστασία έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ο τέσσερις φορές ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών καλείται τώρα να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της ζωής του…

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top