Το κουβάρι των αιτιών που οδήγησαν στο αιματηρό τροχαίο δυστύχημα στη Μεταμόρφωση που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι τρεις προσπαθεί να ξετυλίξει η Τροχαία.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος τύπος, αξιωματικοί του Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής εκτιμούν ότι αιτία του δυστυχήματος ήταν η μεγάλη ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο 44χρονος οδηγός σε συνδυασμό με τα φθαρμένα ελαστικά του αυτοκινήτου.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μάλιστα επικαλούνται μαρτυρία της 9χρονης κόρης του οδηγού που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο και η οποία φέρεται να είπε ότι είχαν αργήσει στο σχολείο και γι’ αυτό ο πατέρας της έτρεχε.

Την ίδια ώρα ο ειδικός πραγματογνώμονας τροχαίων δυστυχημάτων, Π. Μαδιάς, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 τόνισε ότι στο οδόστρωμα δεν υπήρχαν σημάδια φρεναρίσματος, ούτε ίχνη εκτροπής. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η ταχύτητα του οδηγού ήταν 60 – 65 χλμ. όταν το όριο ταχύτητας ήταν 50, ενώ επεσήμανε ότι ρόλο στο δυστύχημα έπαιξε και η κατάσταση του δρόμου.

Ο κ. Μαδιάς χαρακτήρισε την οδό Παπανδρέου ως δρόμο «καρμανιόλα», καθώς στο σημείο που ήταν η στάση δεν υπάρχει οριοθέτηση μεταξύ οδοστρώματος και πεζοδρομίου, ενώ ο δρόμος είναι πάρα πολύ ολισθηρός και δεν υπάρχει η διπλή γραμμή που χωρίζει τις λωρίδες.

Τέλος, ο κ. Μαδιάς άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο πρόσκρουσης με άλλο όχημα, καθώς όλη η αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου ήταν χτυπημένη.

 

Πηγή: Βίντεο από εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα"
Tags: