Όλο το παρασκήνιο για την αντικατάσταση του κυβερνήτη της κανονιοφόρου "Αρματωλός"

Ο Έλληνας Κυβερνήτης φέρει και αυτός τις ευθύνες του για το συμβάν

Την άμεση αντικατάσταση του κυβερνήτη της κανονιοφόρου "Αρματωλός", αποφάσισε η ηγεσία του Πενταγώνου, μετά το επεισόδιο με το τουρκικό εμπορικό πλοίο, κοντά στη Λέσβο.

 

Διαβάστε επίσης: Νέο επεισόδιο στο Αιγαίο: Aυτό είναι το τουρκικό πλοίο που έπεσε σε ελληνική κανονιοφόρο

                       Επεισόδιο στο Αιγαίο: Tι πραγματικά συνέβη με το τουρκικό πλοίο «Karmate»

            Τούρκοι: Δεν ήταν εσκεμμένη η σύγκρουση του «Karmate» - Αντικαθίσταται ο κυβερνήτης του «Αρματωλός»

     Συνεχής περιπολία της περιοχής της Λέσβου μετά το επεισόδιο με τουρκικό πλοίο

   

Η ηγεσία αποφάσισε να επισπεύσει την αντικατάσταση του Κυβερνήτη, ο οποίος κανονικά επρόκειτο να παραδώσει τα καθήκοντά του το καλοκαίρι και να μετατεθεί σε υπηρεσία ξηράς. Όμως τελικά θα παραδώσει καθήκοντα μόλις η κανονιοφόρος φτάσει στη Σαλαμίνα, σήμερα ή αύριο.

Και αυτό γιατί, η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, που χαρακτηρίζει το επεισόδιο μάλλον ως ναυτικό ατύχημα, παρά ως εσκεμμένη ενέργεια του τουρκικού σκάφους, εκτιμά ότι ο Έλληνας Κυβερνήτης φέρει και αυτός τις ευθύνες του για το συμβάν.

Θεωρεί δηλαδή ότι όσοι ήταν στη γέφυρα, θα μπορούσαν να κάνουν ενέργειες για να αποφύγουν την επαφή με το τουρκικό πλοίο, είτε αυξάνοντας την ταχύτητα, είτε κάνοντας δεξιότερα. Η ευθύνη βαρύνει σίγουρα τον Τούρκο, ωστόσο σύμφωνα με το Ναυτικό Δίκαιο, θα πρέπει όλοι να κάνουν ενέργειες αποφυγής της σύγκρουσης.

Ωστόσο, δεν λείπουν και οι φωνές που λένε ότι είναι αρκετά άκομψο να απομακρύνεται ο Κυβερνήτης πριν ακόμα το πλοίο επιστρέψει στη Σαλαμίνα και πριν ο ίδιος καταθέσει, εξηγώντας τι ακριβώς συνέβη.

Σε σύσκεψη μάλιστα που έγινε με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, εκφράστηκε ο προβληματισμός μήπως οι Τούρκοι επιδιώκουν τώρα, αφού έχουν αποσύρει τα πολεμικά τους πλοία από το Αιγαίο, να δημιουργιούν επεισόδια με εμπορικά πλοία.

 

 

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη  Μάρα Ζαχαρέα .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top