Συνελήφθη Τούρκος στις Καστανιές Έβρου - Την Πέμπτη οδηγείται στον Εισαγγελέα

Ισχυρίζεται ότι εκτελούσε εργασίες με το μηχάνημά του - Νέα ενημέρωση 03/05/2018 00:04

Στη σύλληψη ενός Τούρκου προχώρησαν οι ελληνικές αρχές στις Καστανιές του Έβρου, το απόγευμα της Τετάρτης. Ο Τούρκος συνελήφθη στο φυλάκιο, καθώς πέρασε τα σύνορα με αγροτικό μηχάνημα. Αργά το βράδυ, ο Μουσά Αλερίκ  οδηγήθηκε από το τελωνείο όπου κρατούνταν, στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, πρόκειται για Τούρκο αγρότη, ο οποίος εκτελούσε εργασίες με το μηχάνημά του και αποπροσανατολίστηκε και πέρασε τα σύνορα.

 

Η είδηση κάνει τον γύρο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης. Το "Turk Haber Ajansi" μετέδωσε πρώτο, ότι ο συλληφθείς είναι ο Μουσά Αλερίκ, δημοτικός υπάλληλος στην Αδριανούπολη. Μαζί με τα στοιχεία του, έδωσαν στη δημοσιότητα και την παρακάτω φωτογραφία του.

(Φωτογραφία  από SonDakika)

Το "thrakinea.gr" μετέδωσε ότι η περιοχή όπου έγινε το συμβάν είναι η ίδια με την περιοχή, όπου έπιασαν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. 

(Αυτό είναι το εκσκαφικό μηχάνημα)

Tι δήλωσε ο Τούρκος αντιδήμαρχος 

Ο αντιδήμαρχος Αδριανούπολης Σελτζούκ Τσακίρ δήλωσε ότι ήταν ένα ατυχές γεγονός.  Ανέφερε ότι ο χειριστής του εκσκαφέα πήγαινε για τις εργασίες που γίνονταν στην περιοχή του τελωνείου.

“Ενώ προχωρούσε από την τουρκική πλευρά προς την τουρκική, δηλαδή ενώ περνούσε από τη δική μας ουδέτερη ζώνη, πέρασε τα σύνορα... δεν τα πέρασε; Αυτό συζητείται. Σε εκείνο το σημείο κάνοντας ελιγμούς για να γυρίσει, τον πήραν οι αρμόδιοι. Κατάσχεσαν και τον εσκαφέα”, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο πρόκειται για παρεξήγηση, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί ο ίδιος να πει αν πρόκειται για αντίποινα ή όχι. “Δεν ξέρω αν είναι αντίποινα ή όχι”, είπε προσθέτοντας ότι ο νομάρχης κάνει προσπάθειες. 

Άννα Ανδρέου, Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top