Οι Τούρκοι «ξεψαχνίζουν» τα κινητά των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο

Τα συγκινητικά λόγια του πατέρα του λοχία: «Με εντυπωσίασε το υψηλό φρόνημα των παιδιών»

Στην Άγκυρα για ενδελεχή ψηφιακό έλεγχο τα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη στον Έβρο και έκτοτε κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες που μεταδίδει  η Milliyet, τα κινητά τηλέφωνα των δυο Ελλήνων αξιωματικών, στάλθηκαν στην Άγκυρα για ενδελεχή ψηφιακό έλεγχο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα τηλέφωνα στάλθηκαν στο Ποινικό Τμήμα Στρατονομίας στην Άγκυρα όπου οι ειδικοί της στρατονομίας θα ελέγξουν τις εικόνες που υπάρχουν στα κινητά καθώς και εκείνες που ενδεχομένως να έχουν αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι θα απαντήσει ο Τσίπρας στον Ερντογάν αν του ζητήσει ανταλλαγή των Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 πραξικοπηματίες

Σε φυλακές υψίστης ασφαλείας και στα λεγόμενα «λευκά κελιά» οι Έλληνες στρατιωτικοί

Θρίλερ με τις κατηγορίες που θα αποδοθούν στους Έλληνες στρατιωτικούς

Η κυβέρνηση «ψάχνει» αντίδραση: Έκτακτη σύσκεψη για τους στρατιωτικούς που συνέλαβε η Τουρκία

Handelsblatt: Η Τουρκία θα ζητήσει ανταλλάγματα για να ελευθερώσει τους 2 στρατιωτικούς

 

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΛΟΧΙΑ

 

Την ίδια ώρα, μιλώντας στην εκπομπή του Alpha, «Αlhpa Ρεπορτάζ», ο πατέρας του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, περιγράφει τη στιγμή που συνάντησε στο επισκεπτήριο το παιδί του, τόσο εκείνος όσο και οι γονείς του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη:

«Το μεσημέρι είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα παιδιά μας τον Δημήτρη και τον Άγγελο οι δυο οικογένειές από κοντά σχετικά την ώρα του επισκεπτηρίου στις φυλακές Αδριανουπόλεως. Βρήκαμε τα παιδιά να είναι καλά στην υγεία τους και με το φρόνημα υψηλό γεγονός που με εντυπωσίασε», προσθέτοντας πως:

«Με τη συζήτηση διαπιστώσαμε ότι με μεγάλη γενναιότητα αντιμετώπισαν το περιστατικό και  αντιμετωπίζουν την κράτησή τους, γεγονός που σαν γονείς μας κάνει κι εμάς πολύ υπερήφανους. Εδω να σημειώσω ότι και η φροντίδα της φυλακής προς το πρόσωπό τους είναι πολύ καλή. Ας ευχηθούμε όλοι οι αρμόδιοι να κάνουν αυτό που πρέπει ώστε σύντομα να αγκαλιάσουμε τα παιδιά μας από κοντά και να μην τους μιλάμε με τηλέφωνο πίσω από το τζάμι της φυλακής».

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ

 

Την ίδια ώρα, οι δυο Έλληνες που συνελήφθησαν παραμένουν σε φυλακή υψίστης ασφαλείας μέχρι να γίνει η δίκη τους, η οποία πήρε αναβολή. Αυτό, μπορεί να πάρει και μήνες.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η αίτηση αποφυλάκισης που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο στελεχών του Ελληνικού Στρατού δεν έγινε δεκτή και έτσι θα παραμείνουν έγκλειστοι μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους.

Αυτό αιτιολογείται βάσει του σκεπτικού ότι μπορεί να διαφύγουν αφού δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Τουρκίας, ενώ προστίθεται και το επιχείρημα της μη ολοκλήρωσης του ελέγχου των κινητών τους.

Ομιχλώδες όμως είναι και το τοπίο γύρω από τις κατηγορίες που αναμένεται να τους αποδοθούν.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο και εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγκ, οι Έλληνες στρατιωτικοί θα δικαστούν με την κατηγορία της παράνομης εισόδου.

«Αυτοί οι στρατιωτικοί υποβλήθηκαν σε δικαστική έρευνα με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη και της στρατιωτικής κατασκοπείας. Μετά το αίτημα του Εισαγγελέα, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο αποφάσισε την κράτησή τους με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη» είπε μιλώντας ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ihlas».

O ίδιος ξεκαθάρισε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να ζητήσει ανταλλαγή με τους 8 πραξικοπηματίες που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα.

«Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Το να γίνει ζήτημα  ανταλλαγής θα μειώσει την αξία του αιτήματος της Τουρκίας για την έκδοση των πραξικοπηματιών για την δίκαιη εκδίκαση στην Τουρκία. Θέλουμε να εκφράσουμε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο» υπογράμμισε.

Όλα ανοικτά μέχρι να συντάξει το κατηγορητήριο ο εισαγγελέας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ανταποκρίτριας του STAR στην Κωνσταντινούπολη, Άννας Ανδρέου, το επίσημο κατηγορητήριο δεν έχει ακόμη εκδοθεί, θα το συντάξει πρώτα ο εισαγγελέας και μετά θα εκδοθεί επίσημα.

Ο εισαγγελέας όμως έχει ήδη συλλάβει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς με τις κατηγορίες της κατασκοπείας αλλά και της εισόδου σε παράνομη περιοχή. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top