Κρίσιμη μέρα για την τύχη των δύο στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο – Αποφασίζει το δικαστήριο

Δεν παρευρίσκονται στη δίκη οι γονείς τους - «Να γυρίσουν πίσω τα παιδιά μας» λένε /Νέα ενημέρωση 08:56

Ενώπιον του Τούρκου δικαστή στην Ανδιανούπολη θα βρεθούν σήμερα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη από τουρκική περίπολο στον Έβρο.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι αυτή την παράνομης εισόδου στην Τουρκία και όλοι περιμένουν πλέον να δουν πώς θα καταλήξει το θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες.

Η ελληνική πλευρά είναι συγκρατημένα αισιόδοξη ότι η περιπέτεια των δύο στρατιωτικών θα λήξει σύντομα και μέσα σε λίγα 24ωρα θα επιστρέψουν στην πατρίδα.

Πάντως παραμένουν αρκετά ερωτήματα για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το περιστατικό. Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα την ελληνική πλευρά είναι η στάση που έχουν κρατήσει οι Τούρκοι, καθώς αυτά τα περιστατικά συνήθως λύνονται σε επίπεδο τοπικού διοικητή και δεν παίρνουν τέτοιες διαστάσεις.

Οι οικογένειες των δύο στρατιωτικών βρίσκονται στην Ανδριανούπολη για να συμπαρασταθούν στα παιδιά τους, ενώ οι ελληνικές προξενικές αρχές παρέχουν όλη τη νομική εκπροσώπηση. Λίγα λεπτά μετά τις επτά το πρωί, οι γονείς των δυο στρατιωτικών πέρασαν τα σύνορα σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές ώστε να δουν σε επισκεπτήριο τα παιδιά τους. Ωστόσο σύμφωνα με την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», δε θα παρευρεθούν στη δίκη η οποία γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.

Οι δύο Τούρκοι δικηγόροι που εκπροσωπούν τους στρατιώτες με εντολή του προξενείου, φέρονται να έχουν διαβεβαιώσει τις οικογένειές τους ότι δεν φέρουν σημάδια κακομεταχείρισης και πως είναι καλά στην υγεία τους.

Στο κόκκινο η αγωνία των οικογενειών των δύο στρατιωτών

Παρ’ όλ’ αυτά η αγωνία των γονιών του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη και του Ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη έχει χτυπήσει κόκκινο, εν αναμονή της απόφασης του δικαστή.

Μιλώντας στο Έθνος ο πατέρας του Ανθυπολοχαγού τόνισε ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γυρίσει πίσω το παιδί του.

«Από αυτά που είμαι σε θέση να ξέρω είναι ότι μέχρι λίγες ώρες μετά τη σύλληψή τους τους φέρθηκαν άψογα. Τι έγινε μετά τη μεταγωγή δεν ξέρω… Να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αυτή είναι η αγωνία μου πλέον, γιατί γνωρίζω πως τα δικονομικά θέματα έχουν μια σειρά και δεν μπορούν να επηρεαστούν από παρεμβάσεις», είπε.

Οι γονείς του λοχία πάλι, σύμφωνα με πληροφορίες προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, ελπίζοντας και οι δύο στρατιωτικοί να είναι καλά στην υγεία τους και να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top