Ηχηρό μήνυμα από το λαό στο Σύνταγμα – Για 140.000 μιλά η αστυνομία, 1,5 εκατομμύριο λένε οι διοργανωτές

Έδωσαν βροντερό παρών από όλη τη χώρα

Μια απίστευτη λαοθάλασσα πλημμύρισε την Κυριακή την πλατεία Συντάγματος με τους πολίτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας να καταφτάνουν στην Αθήνα με πούλμαν, αεροπλάνα και πλοία.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές οι διαδηλωτές άγγιξαν περίπου το 1,5 εκατομμύριο, με τις κεντρικές λεωφόρους της πρωτεύουσας να είναι ασφυκτικά γεμάτες.

Ενδεικτικό είναι ότι η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας ήταν αδιάβατη από το ύψος του Πολεμικού Μουσείου. Η Σταδίου, η Φιλελλήνων, η Μητροπόλεως, η λεωφόρος Αμαλίας μέχρι τους Στύλους του Ολυμπίου Διός ήταν απροσπέλαστες.

Από τις 12:00 το μεσημέρι η πλατεία Συντάγματος άρχισε να γεμίζει από ένα ετερόκλητο σύνολο που τους ένωνε όμως η κοινή πεποίθηση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Η αστυνομία πάλι στις 16:00 το απόγευμα ανακοίνωσε ότι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο ήταν 140.000, κάτι που προκάλεσε τα σαρκαστικά σχόλια των συμμετεχόντων, αλλά και των χρηστών των social media.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος βρέθηκε στο Σύνταγμα, όπως είχε υποσχεθεί κατάφερε να συγκινήσει με τον λόγο του τους παρευρισκόμενους.

«Αδέλφια μου, φασίστες, τρομοκράτες, ναζιστές, αναρχικοί, τραμπούκοι. Θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες που μας κυβερνούν και τα βαποράκια τους, οι αριστεριστές που χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε σένα κυρίαρχε λαέ… Για να μιλήσω με λόγια σταράτα, πατριωτικά και ασυμβίβαστα. Όμως έμαθα να μιλώ σε όλη μου τη ζωή. Όπως εσύ με δίδαξες σε όλη μου τη ζωή, κυρίαρχε…», είπε με το πλήθος να τον αποθεώνει.

«Τα Σκόπια, με όχημα το όνομα Μακεδονία και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκουν την επέκταση των συνόρων τους σε βάρος των δικών μας. Ο στόχος αυτός λειτουργεί εδώ και δεκαετίες ως βασικός εθνικός στόχος της γειτονικής χώρας. Με αποτέλεσμα να έχουν γαλουχηθεί γενιές Σκοπιανών και να έχουν την αντίληψη πως είναι απόγονοι του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Με μια κολοσσιαία προπαγάνδα παρέσυραν σε αυτή τη γελοιότητα σημαντικό αριθμό χωρών», είπε μεταξύ άλλων ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης.

Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε και ο κόσμος άρχισε να διαλύεται, όμως το μήνυμα που έστειλε τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων ήταν σαφές και ηχηρό. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top