Τρόμος στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι από την «Πράσινη Νέμεσις» - Αποσύρονται χιλιάδες προϊόντα από τα ράφια των σούπερ μάρκετ

Αναρχικοί υποστηρίζουν πως τα δηλητηρίασαν με σύριγγα- Φώτο

Τρόμο στους καταναλωτές και συναγερμό στις Διωκτικές Αρχές, προκάλεσε το απειλητικό μήνυμα αναρχικής ομάδας, σύμφωνα με το οποίο πρόκειται να τοποθετήσουν στα ράφια σούπερ μαρκετς, δηλητηριασμένα τρόφιμα.

Ήδη οι εταιρίες ανακοίνωσαν την απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων.

«Πράσινη Νέμεσις Πράξη 3» ονόμασε η ομάδα «Μαυροπράσινοι Εμπρηστές», την εξωφρενική δηλητηρίαση τροφίμων ευρείας κατανάλωσης, με υδροχλωρικό οξύ.

Πρόκειται για μεμονωμένες συσκευασίες «COCA  COLA» σε πλαστικό μπουκάλι του 1,5 λίτρου, μεμονωμένες συσκευασίες «COCA  COLA LIGHT» του 1,5 λίτρου, «Παριζάκι Υφαντής» των 500γρ. και των 350γρ, φρέσκο Γάλα Πλήρες ΔΕΛΤΑ του 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πανικός στην αγορά! Αντιεξουσιαστές ανακοίνωσαν ότι δηλητηρίασαν προϊόντα στα σούπερ μάρκετ

Μετά από το απειλητικό μήνυμα, στα επιτελεία των εταιριών επικράτησε αναβρασμός, καθώς έπρεπε να σταθμιστεί αφενός η οικονομική ζημία από την απόσυρση χιλιάδων προϊόντων κι από την άλλη ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών.

Με ανάρτηση τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι εμπνευστές αυτού του διεστραμμένου σχεδίου, περιέγραψαν με φωτογραφίες, το πώς ακριβώς δηλητηρίασαν με σύριγγα τα τρόφιμα κι εν συνεχεία κόλλησαν τις συσκευασίες με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη γίνει αντιληπτό. Πρόθεση τους ήταν να επανατοποθετήσουν τα δηλητηριασμένα τρόφιμα σε σούπερ μάρκετ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, από τις 20 ως τις 24 του μήνα, δηλαδή τις ημέρες που οι καταναλωτές προμηθεύονται όσα χρειάζονται για τις γιορτές.

Μετά από συνεννόηση με τις εταιρίες, ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε ήδη η προληπτική απόσυρση των εν λόγω προϊόντων από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

ΑΚΑΡΠΕΣ ΩΣ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ

 

Της υπόθεσης έχει επιληφθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά που η συγκεκριμένη ομάδα χτυπάει με αυτόν τον τρόπο.

Το ίδιο είχε συμβεί το 2013 και το 2016, χωρίς να βρεθεί το παραμικρό ίχνος από τους δράστες, γεγονός που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προβληματίσει έντονα τις εταιρίες,

Σύμφωνα με την ανάρτηση τους, το σαμποτάζ έγινε σε αντίποινα για τη σφαγή και την εκμετάλλευση χιλιάδων ζώων, που καταλήγουν στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

 

Δείτε περισσότερα στο video

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top