Εμινέ Ερντογάν – Μπέτυ Μπαζιάνα: Η φιλική συνάντηση… εξπρές στο ξενοδοχείο για τσάι (φωτορεπορτάζ)

Η σύζυγος του Τούρκου Προέδρου ακύρωσε το πρόγραμμά της λόγω της αδιαθεσίας που ένιωσε

Συνάντηση… εξπρές είχαν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» η Εμινέ Ερντογάν με την Μπέτυ Μπαζιάνα, μετά το κάλεσμα για τσάι που απηύθυνε η σύζυγος του Τούρκου Προέδρου στη σύζυγο του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Αν και είχε προγραμματιστεί οι δύο γυναίκες να επισκεφθούν μαζί το Μουσείο της Ακρόπολης, μια ξαφνική αδιαθεσία της Πρώτης Κυρίας της Τουρκίας δεν της επέτρεψε να βγει εκτός ξενοδοχείου.

Όπως βλέπετε στο φωτορεπορτάζ, η Μπέτυ Μπαζιάνα έφτασε στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η τουρκική αντιπροσωπεία, στις 16:20 το απόγευμα της Πέμπτης και αποχώρησε 50 λεπτά αργότερα.

Οι δύο πρώτες κυρίες βγήκαν στο μπαλκόνι και η κ. Μπαζιάνα της έδειξε τη θέα και της μίλησε για την Ακρόπολη. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στα Γλυπτά του Παρθενώνα, τα οποία τόνισε πως πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, στον τόπο που γεννήθηκαν,  ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, η κ. Μπαζιάνα τόνισε πως βούλησή της είναι την επόμενη φορά που η Εμινέ Ερντογάν θα επισκεφθεί την Αθήνα να την ξεναγήσει η ίδια στο Μουσείο της Ακρόπολης, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή να έχουν επιστραφεί και τα Γλυπτά του Παρθενώνα. 

Στη συνέχεια οι δύο κυρίες είχαν πολύ θερμή συνομιλία και ήπιαν τσάι. Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ήταν και η προσφυγική κρίση, με αφορμή το βιβλίο που δώρισε η Μπέττυ Μπαζιάνα στην σύζυγο του Τούρκου Προέδρου, το οποίο είχε ζωγραφιές από προσφυγόπουλα. 

Η κ. Μπαζιάνα τόνισε πως και οι δύο χώρες έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση, υπογραμμίζοντας τις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλλει η Ελλάδα για να υποδεχθεί και να καλύψει τις ανάγκες των προσφύγων. 

Επιπλέον τόνισε την ανάγκη προστασίας και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες. Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη προστασίας και φροντίδας των ασυνόδευτων παιδιών αλλά και της επανένωσης των οικογενειών που χωρίστηκαν εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης. 

Η Εμινέ Ερντογάν εμφανίστηκε με το ίδιο σύνολο που φορούσε κατά την αφιξή της στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", με την ίδια μαντίλα αλλά διαφορετικό πανωφόρι, ένα μαύρο με χρυσά-κίτρινα φλοράλ ανατολίτικα σχέδια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για τσάι στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία κάλεσε η Εμινέ Ερντογάν τη Μπέτυ Μπαζιάνα

Η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα επέλεξε ένα μίντι φόρεμα με μαύρη φούστα που στο πάνω κομμάτι του έκανε διχρωμία (καφέ του πούρου – λευκό) και είχε σταυρωτό «δέσιμο». Το φόρεμα συνδύασε με μαύρες ψηλοτάκουνες γόβες και καφέ του πούρου μάλλινο παλτό.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συναντήθηκαν οι δυο «πρώτες κυρίες». Είχαν ξανασυναντηθεί τον περασμένο Μάιο στην Κίνα, στην «Απαγορευμένη Πόλη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top