Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική! Ποια είναι τουρκική 17Ν – Ποια η σχέση της με τη χώρα μας

Μέλη της τουρκικής τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C συνελήφθησαν στην Ελλάδα – Σε εξέλιξη κατ’ οίκον έρευνες - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20:52

Στις συλλήψεις εννέα Τούρκων, Κουρδικής καταγωγής, οχτώ ανδρών και μίας γυναίκας προχώρησε η Αντιτρομκρατική Υπηρεσία, μετά από μεγάλη επιχείρηση σε διαμερίσματα στο Παγκράτι και στο Νέο Κόσμο.

Να σημειωθεί ότι:
  • σε βάρος των 9 ατόμων, σχηματίζεται σχετική δικογραφία
  • σε βάρος ενός εκ των ατόμων εκκρεμεί ενεργό εθνικό ένταλμα σύλληψης για υπόθεση, που είχε διαδραματιστεί τον Ιούλιο του 2013, στις Οινούσσες Χίου και
  • μεταξύ των αντικειμένων που έχουν κατασχεθεί μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των ερευνών, περιλαμβάνεται και πιστόλι CZ .
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την αστυνομία, σε εξέλιξη είναι τρεις κατ’ οίκον έρευνες, σε οικίες στις περιοχές Καλλιθέας και Νέου Κόσμου, όπου μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί:
  • ψηφιακό υλικό,
  • πυροκροτητές,
  • υλικά του εμπορίου, τα οποία δυνητικά μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για την κατασκευή εκρηκτικής ύλης και
  • ταξιδιωτικά έγγραφα.

Όπως σας ενημέρωσε σε προηγούμενη ανάρτηση το star.gr –και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star και του ρεπόρτερ Βάιου Σύρρου -, οι συλληφθέντες είναι μέλη της αντίστοιχης 17 Νοέμβρη στην Τουρκία, της DHKP-C.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε διαμερίσματα στο Παγκράτι και το Νέο Κόσμο - Εννέα προσαγωγές Κούρδων

Ποια είναι όμως η τουρκική τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C;

Το Eπαναστατικό Λαϊκό Aπελευθερωτικό Κόμμα-Mέτωπο ( Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi), είναι τούρκικο ακροαριστερό κομμουνιστικό κόμμα. Η DHKP-C ιδρύθηκε το 1972 από τον Ντουρσούν Καρατάς και στην Τουρκία το κόμμα έχει θεωρηθεί παράνομο.  Την DHKP-C την μάθαμε το 2015, χρονιά που έκανε και το μεγαλύτερό της χτύπημα, αφού τα μέλη της είχαν πάρει όμηρο τον εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ.  Ο Κιράζ χειριζόταν την υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά τον τραυματισμό του από το περίβλημα δακρυγόνου που είχε ρίξει η αστυνομία για να καταστείλει τις διαδηλώσεις στο Πάρκο Γκεζί (νοσηλευόταν 269 μέρες).

Τι συνδέει την DHKP-C με την Ελλάδα

Τον Μάρτιο του 2015 πολλά ήταν τα τούρκικα μέσα που έκαναν λόγο για ανοιχτή γραμμή των τρομοκρατών της DHKP-C με την ηγεσία τους στην Ελλάδα. Κατά την διάρκεια της ομηρίας του Τούρκου εισαγγελέα τα τούρκικα ΜΜΕ έγραψαν πως κατά τη διάρκεια της απαγωγής και μέχρι το τραγικό τέλος της, οι δύο ένοπλοι άνδρες είχαν ανοιχτή γραμμή με συντρόφους τους στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top