Στη ΜΕΘ παραμένει η δικηγόρος που δέχθηκε φωτοβολίδα στο πόδι – Τόσκας: Οι δράστες θα εντοπιστούν

Ασκήθηκε ποινική διώξη κατ’ αγνώστων - Νέα ενημέρωση: 15.58

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παραμένει η άτυχη δικηγόρος που δέχθηκε φωτοβολίδα στο πόδι της κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αντιεξουσιαστών-ΜΑΤ στα Εξάρχεια μετά την πορεία του Πολυτεχνείου.

Η 55χρονη γυναίκα υποβλήθηκε χθες σε 6ωρη εγχείρηση και σήμερα σε καθαρισμό του τραύματος στο πόδι, ενώ έχει και αναπνευστικά προβλήματα.

Η κατάστασή της χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη και εκτιμάται ότι θα παραμείνει στην εντατική για μερικά εικοσιτετράωρα ακόμη.

Διαβάστε ακόμη: Το βίντεο-σοκ της δολοφονικής επίθεσης με φωτοβολίδα στη δικηγόρο - Στην εντατική η γυναίκα 

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας επισκέφτηκε χθες την άτυχη γυναίκα και δήλωσε πως ο τραυματισμός της «είναι τα επίχειρα μίας μειοψηφίας που επιζητά τη βία. Αυτές οι λογικές δεν έχουν χώρο στη Δημοκρατία μας».

«Γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Δυστυχώς, αυτά έγιναν έπειτα από τη λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου κατά την οποία δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο» κατέληξε.

Ποινική δίωξη κατά αγνώστων

Η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά αγνώστων για τον σοβαρό τραυματισμό της δικηγόρου στα Εξάρχεια.

Η δίωξη αφορά το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης .

Την ίδια ώρα, στην εισαγγελία οδηγήθηκαν 12 συνολικά άτομα που συνελήφθησαν κατά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο.  

Δέκα από τους συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, προκειμένου να δικαστούν για πλημμελήματα, ενώ δυο από τους συλληφθέντες θα οδηγηθούν σε ανακριτή, καθώς σε βάρος τους ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top