Η Μάνδρα «θάφτηκε» κάτω από τόνους λάσπης: Περιηγηθείτε με video 360° στους πλημμυρισμένους δρόμους

Καταστροφή και απόγνωση – Οι κάτοικοι μετράνε χαμένες ζωές και περιουσίες

Video 360° απο τη Μάνδρα: Καταστροφή παντού
*Κεντρικό βίντεο 360°: Με τα βελάκια πάνω αριστερά, μπορείτε να περιηγηθείτε αριστερά-δεξιά-πάνω-κάτω, στους πλημμυρισμένους δρόμους της Μάνδρας

 

Δεκαπέντε χαμένες ανθρώπινες ζωές, δεκάδες τραυματίες, και πέντε (μέχρι στιγμής) αγνοούμενοι είναι ο τραγικός απολογισμός της πρωτοφανούς τραγωδίας στη Δυτική Αττική.

Άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο, οικογένειες διαλύθηκαν και κόποι μιας ζωής χάθηκαν μετά τις φονικές πλημμύρες που σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους, με την ορμή των χειμάρρων να προκαλεί σοκ.

Στο video 360° του star.gr, βλέπετε την πρωτόγνωρη καταστροφή που άφησε πίσω της η κακοκαιρία, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Όπου το νερό έχει υποχωρήσει, υπάρχουν λάσπες και φερτά υλικά.

Άνθρωποι απελπισμένοι, μετρούν τις πληγές τους και βλέπουν τις περιουσίες τους, τους κόπους μιας ζωής «θαμμένους» και «πνιγμένους» κάτω από τόνους λάσπης.

Με ό,τι έχουν διαθέσιμο προσπαθούν, μαζί με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, και της αστυνομίας, να σώσουν ό,τι μπορούν.

Η απόγνωση και η απελπισία είναι χαραγμένες στα πρόσωπά τους. Περίπου 1.000 νοικοκυριά στη Δυτική Αττική έμειναν χωρίς ηλεκτρικό, με την αποκατάσταση να γίνεται σταδιακά, καθώς τα συνεργεία του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να επισκευάσουν τις βλάβες στις πληγείσες περιοχές.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, οι ζημιές που υπέστη το Δίκτυο από τη χθεσινή θεομηνία ήταν πάρα πολύ μεγάλης έκτασης, καθώς καταστράφηκαν περίπου 40 στύλοι και προκλήθηκαν βλάβες σε γραμμές μέσης τάσης που ηλεκτροδοτούν χιλιάδες καταναλωτές, πλημμύρισαν υποσταθμοί, ενώ ένας εναέριος υποσταθμός ξηλώθηκε και άλλος, κλειστού τύπου, παρασύρθηκε από τα νερά.

Ο Διαχειριστής τονίζει, τέλος, ότι τα συνεργεία συνεχίζουν να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης όλων των καταναλωτών.

Σαν να μην έφτανε αυτό, πολλοί κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς σπίτια, γι΄αυτό και με πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, αρκετοί ίσως στεγαστούν προσωρινά σε κρουαζιερόπλοιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top