Αδίστακτοι εκτελεστές! Από 1,5 μέτρο δολοφόνησαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο – Τι είδε ο ιατροδικαστής

Πιθανότατα περίστροφο το φονικό όπλο

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Την ώρα που η αστυνομία ερευνά εξονυχιστικά κάθε παράμετρο που μπορεί να οδηγήσει στον «ψηλό» και στον «κοντό», τους δράστες του φονικού δηλαδή σύμφωνα και με τον μάρτυρα – κλειδί (τον συνεργάτη του θύματος που τους είδε), νέα στοιχεία προκύπτουν και από την ιατροδικαστική εξέταση του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr oι εκτελεστές του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον πυροβόλησαν από απόσταση 1,5 μέτρου. Ο δολοφόνος που έριξε την μοιραία σφαίρα στον γνωστό ποινικολόγο, ήξερε καλά τι έκανε και που να στοχεύσει. Ο θάνατος του δικηγόρου ήταν ακαριαίος καθώς το χτύπημα έγινε στους πνεύμονες. Μένει να αποσαφηνιστεί αν το βλήμα χτύπησε και την καρδιά του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σύμφωνα και με όσα μετέδωσε ο αστυνομικός συντάκτης του STAR Γιώργος  Σόμπολος στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη «το θύμα δέχτηκε μόνο μία βολή, με μία μόνο πύλη εισόδου, δηλαδή η σφαίρα δε διαπέρασε το σώμα του. Πρόκειται για βολίδα μικρού διαμετρήματος 0,7 – 0,8 χιλιοστά. Αυτό δείχνει πως η δολοφονία έγινε πιθανότατα με περίστροφο».

Την ίδια ώρα, η αποκάλυψη που έγινε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» προκαλεί σεισμό. Σύμφωνα με τον Γιώργο Καραϊβάζ, οι αξιωματικοί που ερευνούν τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εκτιμούν πως πρόκειται για σπείρα που εκτελεί συμβόλαια θανάτου δικηγόρων.

Η ελληνική αστυνομία πάντως εκτός από το υλικό καμερών που έχει βάλει στο μικροσκόπιο έχει απλώσει το δίχτυ των ερευνών της σε αεροδρόμια και τελωνειακούς σταθμούς καθώς υπάρχει η πληροφορία πως ίσως οι εκτελεστές -που σημειωτέον δε μιλούσαν καθαρά ελληνικά – διαφύγουν στο εξωτερικό.

Της Ισμήνης Λέντζου (i.lentzou@star.gr)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top