ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Βετεράνος που πολέμησε στην Κορέα φοβάται για το τέλος του κόσμου - «Θα αφανίσουν την ανθρωπότητα»

O 97χρονος Γιώργος Πλειώνης μιλά για τις πυρηνικές βόμβες και τις εξελίξεις με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, εκφράζοντας την ανησυχία του

Την ανησυχία τους για την κλιμάκωση στην Κορεατική χερσόνησο εκφράζουν οι Έλληνες βετεράνοι που πολέμησαν εκεί στις αρχές της δεκαετίας του ΄50. Ένας από αυτούς είναι ο Αντιπτέραρχος εν αποστρατεία, Γιώργος Πλειώνης, μίλησε αποκλειστικά στο Star και στον Γιάννη Σωτηρόπουλο. 

Ευδιάθετος ο 97χρονος βετεράνος αεροπόρος, Γιώργος Πλειώνης υποδέχτηκε τον δημοσιογράφο στο σπίτι του στου Παπάγου. Τα πόδια έχουν αρχίσει να μην τον κρατούν. Περπατά με δυσκολία, στηριζόμενος σε μια μαγκούρα.  Ωστόσο, η διάθεση και η πνευματική του διαύγεια συναρπάζουν.

Στο πολεμικό του ημερολόγιο έχει καταγράψει συνολικά 383 επιχειρησιακές αποστολές, με μαχητικά Χαρικέιν και Σπιτφάϊρ, αλλά και με μεταγωγικά C-47 τις γνωστές "Ντακότες".

Αυτό το διάστημα τον Γιώργο Πλειώνη τον ανησυχούν ιδιαίτερα οι εξελίξεις στην Κορεατική Χερσόνησο, όπου το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα μετά την απόφαση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν να κλιμακώσει την ένταση, με πυρηνικές δοκιμές, ακόμα και με βόμβα υδρογόνου. 

«Όταν τα ατομικά και πυρηνικά όπλα έχουν περάσει στα χέρια ... τρελών και ανεγκέφαλων ανθρώπων,  κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι το μέλλον της ανθρωπότητας» δήλωσε ο Γιώργος Πλειώνης.

Δείτε επίσης:  Κιμ Γιονγκ Ουν: Ένας σκληρός ηγέτης με ακριβά γούστα και αδυναμία στον Τζόρνταν, το ουίσκι και τα ζώα!

Δείτε επίσης: Της Κορέας γίνεται! Έκτακτες συναντήσεις και πιθανές λύσεις της κρίσης - Όλα στο τραπέζι, ακόμη και ο πόλεμος!

Την Κορέα την γνώρισε καλά ο Γιώργος Πλειώνης, αφού ως νεαρός επισμηναγός, είχε πολεμήσει εκεί για 11 μήνες, ως διοικητής του 13ου Σμήνους Μεταφορών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, με 7 Ντακότες. Μπορεί να έχει παρασημοφορηθεί με το Χρυσό Αριστείο Ανδρείας, ωστόσο "ξορκίζει" έναν νέο πόλεμο.

«Δεν θα έχουμε πια... μια ατομική βόμβα, όπως είχαμε στη Χιροσίμα ή στο Ναγκασάκι, για να τελειώσει ο πόλεμος, αλλά θα έχουμε πυρηνικές βόμβες τεράστιας ισχύος σε πολλά μέρη του πλανήτη που πιστεύω ότι θα αφανίσουν την ανθρωπότητα», εξήγησε ο Γιώργος Πλειώνης.

«Δεν θα ήθελα να ξαναζήσω τέτοια κατάσταση, ούτε από μακριά. Ελπίζω ότι θα πρυτανεύσει η φρόνηση και η λογική», κατέληξε ο ίδιος.

Υπενθυμίζουμε ότι 178 μαχητές έχασαν τη ζωή τους στην Κορέα, ανάμεσά τους και 12 αεροπόροι. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top