Αίτημα να κηρυχθεί η Ηλεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης-Συνεχείς αναζωπυρώσεις στη Ζάκυνθο

Τρία νέα μέτωπα σε Ανδρώνι, Μέλισσα Αμαλιάδας και Στρέφι / Πρώτη ανάρτηση: 14-08-2017 19:00

Τέλος δεν έχει ο πύρινος εφιάλτης, καθώς εκτός από το τεράστιο μέτωπο που έχει να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική στην Αττική σε Κάλαμο, Βαρβάνα και Καπανδρίτι, τιτάνια είναι η μάχη που δίνεται και στην Ηλεία.

 

 

 

Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα από το star.gr, στην Αμαλιάδα αυτή την ώρα η φωτιά μαίνεται, και σύμφωνα με το ΑΠΕ,  ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ζητά να κυρηχθεί όλη η περιφερειακή ενότητα Ηλείας, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μετά την μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Κρυονέρι Αμαλιάδας, όπου εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Ανάληψη ενώ οι φλόγες πλησιάζουν τον οικισμό Περιστέρι, τρεις νέες πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί στον Νομό Ηλείας, και συγκεκριμένα στις περιοχές Ανδρώνι, Μέλισσα Αμαλιάδας και στο Στρέφι του Δήμου Πύργου.

Μάλιστα, ο περιφερειάρχης είπε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του συντονιστικού νομαρχιακού οργάνου και ζητήθηκε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όλη η περιφερειακή ενότητα Ηλείας».

 Αναφερόμενος στις φωτιές, ο κ. Κατσιφάρας είπε ότι «το γεγονός πως εκδηλώθηκαν στην Ηλεία τέσσερις φωτιές μέσα σε λίγες ώρες, μας προκαλεί ανησυχία».

 Σχετικά με το μέτωπο της φωτιάς στο Κρυονέρι, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα πρώτα σπίτια του οικισμού Περιστέρι. Όσον αφορά τις άλλες τρεις πυρκαγιές, η μεγαλύτερη είναι στην περιοχή Ανδρώνι.

Για τη αντιμετώπιση των πυρκαγιών επιχειρούν περίπου 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα με 26 άτομα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα τύπου «Έρικσον» και «Σινούκ», καθώς και αεροπλάνα τύπου PZL.

Ζάκυνθος: Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Αγαλά, Λαγκαδάκια, Γύρι, Πηγαδάκια και Βολίμες

Συνεχείς είναι τις τελευταίες ώρες οι αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα, στον Αγαλά, το Γύρι, τα Λαγκαδάκια, τα Πηγαδάκια και τις Βολίμες Ζακύνθου, λόγω των ισχυρών ανέμων, οι οποίοι εμποδίζουν και τη συνδρομή από αέρος.

Στη νησί επιχειρούν συνολικά 134 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ, εθελοντές και κάτοικοι των περιοχών.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top