Θύελλα αντιδράσεων από τους Ολυμπιονίκες -Πάνε στο ΣτΕ για το "τσεκούρι" που τους έβαλε η κυβέρνηση

Δείτε τι ζητούν

Θύελλα αντιδράσεων από τους Ολυμπιονίκες -Πάνε στο ΣτΕ γι

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και 7 γυναίκες Ολυμπιονίκες, η Ειρήνη Αϊνδιλή, η Σταυρούλα Ζυγούρη, η Αγγελική Καραπατάκη, η Βιργινία Κραβαριώτη, η Σταυρούλα Κοζομπόλη, η Ευαγγελία Μωραιτίδου και η Σοφία Παπαδοπούλου προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η κυβερνητική απόφαση που θέλει τους Ολυμπιονίκες να πρέπει να επιλέξουν είτε να διοριστούν στο Δημόσιο είτε να λάβουν άδεια πρακτορείου προγνωστικών αγώνων ποδοσφαίρου.

Αναλυτικότερα, η από 23.6.2017 απόφαση γενικού γραμματέα Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η οποία έκανε δεκτή την υπ΄ αριθμ. 354/2011 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) αναφέρει ότι «ο Ολυμπιονίκης διορισθείς σε θέση δημοσίου τομέα δεν δύναται να κατέχει παραλλήλως με την ως άνω θέση άδεια πρακτορείου προγνωστικών αγώνων ποδοσφαίρου, παρ΄ ότι αυτή του χορηγήθηκε κατά θεμιτή παρέκκλιση άλλων διατάξεων» (νόμος 2166/1993). Οι διορισμένοι στο Δημόσιο, λοιπόν, Ολυμπιονίκες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στην ιδιότητά τους ως δημόσιοι υπάλληλοι και σε αυτή του ιδιοκτήτη πρακτορείου. Αν δεν προβούν στην επιλογή αυτή, θα έχουν πειθαρχικές ή άλλες διοικητικές κυρώσεις.

Στην προσφυγή τους υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι η γνωμοδότηση αυτή του ΝΣΚ έγινε αιφνιδίως δεκτή από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης κι ότι παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του πολίτη στο κράτος, ενώ επιβάλλεται η διατήρηση της ισχύος των ευμενών ρυθμίσεων για τους Ολυμπιονίκες. Επιπλέον, το άρθρο 16 του Συντάγματος κατοχυρώνει εγγυήσεις υπέρ του αθλητισμού και θεσπίζει ειδικές ρυθμίσεις υπέρ των εξαιρετικώς διακρινόμενων αθλητών όπως είναι οι Ολυμπιονίκες.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top