ΠΕΝΘΟΣ και ΑΠΟΓΝΩΣΗ στη Λέσβο: ΔΕΝ μπορούν να θάψουν την 43χρονη που ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ στο σεισμό! ΔΑΚΡΥΖΕΙ ένας ιερέας στο Star

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί ο δήμος Λέσβου, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το μεσημέρι της Δευτέρας το νησί. 

Όποιος βρίσκεται στο νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου αντικρίζει εικόνες βιβλικής καταστροφής. Σπίτια, γκρεμισμένα, αυτοκίνητα καταπλακωμένα, ερείπια και χαλάσματα παντού! Τα καλοκαιρινά χρώματα, οι ομορφιές της φύσης, τα γραφικά σοκάκια, τα πέτρινα παραδοσιακά κτίσματα είναι παρελθόν για το χωριό Βρίσα της Λέσβου, όπου όλα έχουν ισοπεδωθεί. 

Τρόμος, απόγνωση και πένθος επικρατεί στην περιοχή, όπου θάφτηκε στα χαλάσματα η 43χρονη Ελένη Βελαλή, η οποία ξεψύχησε όταν το σπίτι της κατέρρευσε από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ.

Όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, η άτυχη γυναίκα και μητέρα δύο παιδιών (ενός κοριτσιού και ενός αγοριού κάτω των 25 ετών) ήταν καθιστή στην πολυθρόνα της, όταν το δοκάρι του σπιτιού της έπεσε και την πλάκωσε, προκαλώντας το θάνατό της. 

Το ακόμη πιο τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η αδικοχαμένη Ελένη, η οποία πάλευε τα τελευταία δύο χρόνια με τον καρκίνο, αλλά έφυγε από τον σεισμό,  δεν μπορεί να.... θαφτεί, καθώς οι δύο εκκλησίες που υπήρχαν στο χωριό έχουν καταστραφεί.

«Ούτε την κηδεία της Ελένης μπορούμε να κάνουμε», είπε συγγενής της 43χρονης στην εκπομπή του STAR «Αλήθειες με την Ζήνα».

Οι δύο ναοί του χωριού, ο Άγιος Κωνσταντίνου και η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές. Απέναντι από τον ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, υπάρχει ένα τριώροφο κατεστραμμένο σπίτι που ανήκει στον παπά Ξενοφώντα, ο οποίος λειτουργεί στον ναό της Ζωοδόχου Πηγής εδώ και 47χρόνια! 

«Μετά από 47 χρόνια για πρώτη φορά αυτή την Κυριακή δεν θα κάνουμε τη λειτουργία στον ναό μας. Εδώ βαφτίστηκα, εδώ παντρεύτηκα, εδώ χειροτονήθηκα διάκονος, εδώ χειροτονήθηκα ιερέας και εδώ υπηρετώ συνεχώς», είπε ο ιερέας βουρκωμένος, μέσα από τον ναό, ο οποίος είναι έτοιμος να καταρρεύσει, καθώς λόγω του σεισμού έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top