Νέες ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Τον χτύπησαν με σιδερόβεργα» - Τι απαντά ο δικηγόρος της οικογένειας

«Η οικογένεια κάθε λίγο ματώνει, πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες»- Πρώτη Ανάρτηση 25-04-2017 13:52

Νέες ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Δίχως τέλος είναι ο Γολγοθάς που ανεβαίνει καθημερινά η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη εδώ και δύο χρόνια με την υπόθεση να καθυστερεί δραματικά να φτάσει στα δικαστήρια και κάθε τρεις και λίγο δημοσιεύματα να κάνουν δήθεν «νέες αποκαλύψεις», για τις συνθήκες του θανάτου του 22χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Το τελευταίο από αυτά που δημοσιεύτηκε στη Starpress ανέφερε ότι στα χέρια του εισαγγελέα εφετών βρίσκονται καταθέσεις και φωτογραφίες με το άψυχο κορμί του Βαγγέλη τη μέρα που βρέθηκε νεκρός, ενώ ο ντετέκτιβ Σπύρου υποστήριξε ότι άγνωστοι χτύπησαν τον Βαγγέλη με σιδερόβεργα.

Το star.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οικογένειας Γιακουμάκη και γνωστό ποινικολόγο των Ιωαννίνων, Δημήτρη Μπούκα, ο οποίος και μας μετέφερε την αντίδραση των γονιών του Βαγγέλη.

(Ο ποινικολόγος Δημήτρης Μπούκας)

«Η οικογένεια κάθε τρεις και μία ματώνει. Όσο εξακολουθεί να αιωρείται και να μην λαμβάνει πέρας η συγκεκριμένη υπόθεση που εκκρεμεί, αυτό για την οικογένεια θα είναι θέμα. Το να βλέπουν οι γονείς του Βαγγέλη το κορμί του στο διαδίκτυο αυτό προκαλεί μόνο χαώδη πόνο. Η οικογένεια νιώθει ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο, ότι πνίγεται», είπε ο κ. Μπούκας.

Επεσήμανε μάλιστα την ανάγκη να ενισχυθεί το δυναμικό των δικαστηρίων στα Ιωάννινα, ώστε να προχωρούν πιο γρήγορα οι υποθέσεις.

«Η επιθυμία της οικογένειας ήταν να αποσταλεί ένας τουλάχιστον Πρωτοδίκης γιατί το υπάρχον δυναμικό δεν επαρκεί. Εδώ ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Η οικογένεια αισθάνεται ότι η Πολιτεία δεν ενδιαφέρεται να προχωρήσει η υπόθεση του παιδιού της. Έπρεπε να στείλει έναν δικαστή, αλλά δεν το κάνει. Αν δεν έρθει πρόσθετος δικαστής στα Γιάννενα που θα ασχοληθεί με την υπόθεση, παράλληλα με δεύτερο ανακριτή δεν πρόκειται να υπάρξει καμία  πρόοδος. Η ανάκριση χρειάζεται μόνιμο δεύτερο άνθρωπο στα Γιάννενα. Πρέπει να προστεθεί δεύτερος ανακριτής σε μόνιμη βάση για να αντιμετωπίσουμε το χάος», πρόσθεσε.

Όσο για τα τελευταία δημοσιεύματα, ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη είπε:

«Οι φωτογραφίες που πιθανόν επικαλείται το δημοσίευμα είναι φωτογραφίες που υπήρχαν. Το αποδεικτικό αυτό υλικό υπήρχε. Από την ώρα όμως που η πρόοδος στην ανάκριση είναι ανύπαρκτη το να πούμε ότι κάποιος τρίτος κάνει παράλληλη ανάκριση είναι σχεδόν απίθανο. Πώς είναι δυνατόν κάποιος άνθρωπος, ο οποίος δεν έχει τον κρατικό μηχανισμό στα χέρια του, δεν έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει αποδεικτικό υλικό, δεν έχει όλο το αποδεικτικό υλικό να κάνει τέτοιες αποκαλύψεις. Από αυτή την ογκοδέστατη δικογραφία είναι βέβαιο ότι δεν έχουν στοιχεία. Η ίδια η οικογένεια που έχει τη δικογραφία δεν έδωσε οποιοδήποτε στοιχείο σε κανέναν, δεν ανέθεσε σε κάποιον τρίτο, εκτός από τον κ. Τσούκαλη να κάνει οποιαδήποτε έρευνα και κατά συνέπεια αντιλαμβάνεστε ότι κι εμείς μάθαμε για όλα αυτά από τους δημοσιογράφους».

Επανέλαβε τέλος ότι η οικογένεια του Βαγγέλη θεωρεί ότι το παιδί δολοφονήθηκε.

«Πιστεύουμε ότι αφαιρέθηκε η ζωή του Βαγγέλη από τρίτο ή τρίτα άτομα. Υπάρχει πλούσιο αποδεικτικό υλικό που εκτιμάται. Με βάση το υλικό που έχουμε στην κατοχή μας πιστεύουμε ότι ο θάνατός του είναι εγκληματική ενέργεια, κάτι που λέει και ο εισαγγελέας, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση», σημείωσε ο κ. Μπούκας.

Πλέον η οικογένεια Γιακουμάκη περιμένει να έρθει ένας Πρωτοδίκης στα Γιάννενα που θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την ανάκριση της υπόθεσης παράλληλα με τον ήδη υπάρχοντα. Μέχρι τότε το μαρτύριο είναι καθημερινό και η θύμηση του Βαγγέλη βάλσαμο για τις καρδιές των γονιών που αιμορραγούν.

Της Ευαγγελίας Ντούρου

Email: entourou@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top