Σε συμβολική κατάληψη και αποκλεισμό της ΕΛΒΟ προχώρησαν την Πέμπτη έξω από την πύλη του εργοστασίου, συνταξιούχοι πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας, διεκδικώντας τις αποζημιώσεις που πρέπει να τους καταβληθούν.

Στην κινητοποίησή τους συμπαρίστανται οι εργαζόμενοι της εταιρείας.

«Μας χρωστούν τις αποζημιώσεις μας, σε κάποιους έως και έξι χρόνια τώρα. Δε γίνεται να χρωστούν στον καθένα από δέκα έως τριάντα χιλιάδες ευρώ και κάποιοι από μας, με τις συντάξεις μας που έχουν συρρικνωθεί να προσπαθούν να επιβιώσουν, να σπουδάζουν παιδιά κι άλλοι με δάνεια να κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και τα σπίτια τους. Είναι χρήματα που δικαιούμαστε» είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής των συνταξιούχων της ΕΛΒΟ, ο πρώην εργαζόμενος της ΕΛΒΟ Παύλος Αρβανιτίδης.

Οι δικαιούχοι συνταξιούχοι, πρώην εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ, είναι 230. Τα χαρτιά τους έχουν καταθέσει και άλλοι 30 εργαζόμενοι, οι οποίοι πρόκειται να βγουν στη σύνταξη. Η ΕΛΒΟ σήμερα απασχολεί συνολικά 337 εργαζόμενους. Η σημερινή κινητοποίηση γίνεται από κοινού με τους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ, που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους πρώην συναδέλφους τους και πραγματοποιούν και οι ίδιοι συμβολική κατάληψη του εργοστασίου από την εσωτερική πλευρά της πύλης.

«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και παράλληλα βάζουμε και τα δικά μας αιτήματα, που είναι να σταματήσει η εκκαθάριση, να έρθει δουλειά στην ΕΛΒΟ και προοπτική» είπε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΕΛΒΟ, Θεόδωρος Αλιόγκας.

Όπως ανακοινώθηκε, οι συνταξιούχοι πρώην εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ, με την υποστήριξη και του σωματείου εργαζομένων προγραμματίζουν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις μετά το Πάσχα εάν δεν καταβληθούν οι αποζημιώσεις τους.

Tags: