Κύκλωμα είχε στήσει ΜΠΙΖΝΑ με νοθευμένα καύσιμα-Τα βυτία από την Βουλγαρία και το «εργαστήρι» στον Ασπρόπυργο

Οι έλεγχοι, οι συλλήψεις και τα... σκυλιά! Έρευνα του Star

Νοθευμένα καύσιμα και παράνομο υγραέριο ετοιμάζονταν να διακινήσουν στην αγορά μέλη κυκλώματος, το οποίο διατηρούσε αποθήκες στον Ασπρόπυργο. Με συντονισμένες προσπάθειες, η οικονομική αστυνομία σε συνεργασία με τις υπηρεσίες των αρμόδιων υπουργείων, κατάφερε να συλλάβει 6 άτομα και να κατασχέσει τα βυτία με τα χημικά, που έφερναν από την Βουλγαρία.

Ο δημοσιογράφος του Star, Βαγγέλης Γκούμας βρέθηκε στην αποθήκη, στην οποία εισέβαλαν οι άντρες της οικονομικής αστυνομίας για να συλλάβουν τα μέλη του κυκλώματος. Εκεί ένας άντρας με κάποια σκυλιά προσπάθησε να τον διώξει, όπως μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ. 

ΤΟ ΚΟΛΠΟ, ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 

Οι οδηγοί περνούσαν τους ελέγχους των υπαλλήλων στους μεθοριακούς σταθμούς, εμφανίζοντας εικονικά παραστατικά διακίνησης προϊόντων για βιομηχανική χρήση. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ήταν διαλύτες που αναμειγνύονταν με βενζίνη. Οι άντρες της οικονομικής αστυνομίας μετά από καταγγελίες παρακολούθησαν για ημέρες τα βυτιοφόρα και είδαν ότι κατέληγαν σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο. Με άμεση επέμβαση,οι άντρες της οικονομικής αστυνομίας συνέλαβαν μέλη του κυκλώματος.

Όπως είπε η εκπρόσωπος του γραφείου τύπου της ΕΛ.ΑΣ, κυρία Ιωάννα Ροτζιώκου, «στο πλαίσιο της επιχείρησης, συλλάβαμε 5 μέλη του κυκλώματος, 2 ημεδαπούς και 3 αλλοδαπούς υπηκόους Βουλγαρίας, καθώς και τον ενοικιαστή της αποθήκης».

Στην αποθήκη, βρεθήκαν επίσης και κατασχεθήκαν 53.180 λίτρα μείγματος διαλυτών, 4 βυτιοφόρα οχήματα, 2 βυτιοφόρα με ποσότητα 6.870 κιλών υγραερίου, και 11 φιάλες γεμάτες υγραέριο.

Τα νοθευμένα καύσιμα κατέληγαν τουλάχιστον σε 4 πρατήρια στην περιοχή της Αττικής, όπου ανυποψίαστοι οδηγοί ανεφοδίαζαν τα οχήματα τους.

Οι επιτήδειοι κέρδιζαν 35 λεπτά ανά λίτρο καυσίμου που διακινούσαν, ωστόσο ο συνολικός κύκλος εργασιών και η ζημία του Δημοσίου θα καθοριστούν από τις  τελωνειακές αρχές.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του Star
       

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top