Η Ελένη Ράικου, για όσους τη γνωρίζουν, είναι μια γυναίκα που χαίρει σεβασμού γιατί κατά τον λαό…δε μασάει πουθενά. Μπήκε στη ζωή μας αθόρυβα για να κάνει τελικά πάταγο!

Είναι παντρεμένη με στρατιωτικό γιατρό και μητέρα δύο παιδιών. Μπήκε στο εισαγγελικό σώμα το 1993 και τον Απρίλιο του 2010 εξελέγη προϊσταμένη της μεγαλύτερης εισαγγελίας της χώρας.

Η ίδια έχει δύο πολύ βασικά προσόντα: το ένα είναι το βιογραφικό της και το δεύτερο είναι ότι την εμπιστεύονται και την στηρίζουν οι συνάδελφοί της, που είναι κυρίως άνδρες, καθώς το δικαστικό σώμα είναι ανδροκρατούμενο.

Αυτή η γυναίκα, λοιπόν, πάτησε το κατεστημένο και έφτασε να έχει ξεσκεπάσει πολλές και σημαντικές υποθέσεις, που για χρόνια κακοφόρμιζαν. Η διαφθορά, άλλωστε, στην Ελλάδα είναι δαιδαλώδης και, ειδικά όταν πάει χέρι-χέρι με τη δωροδοκία, τότε μιλάμε για γαϊτανάκι, όχι για άκρη του νήματος. Ευτυχώς, για το καλό των περισσοτέρων Ελλήνων, η κυρία Ράικου είναι ολιγαρκής και το πάθος της είναι η αποκάλυψη της αλήθειας κι όχι ο εύκολος πλουτισμός.

 

Οι πολύκροτες υποθέσεις που χειρίστηκε η Ελένη Ράικου

 

Έβαλε τη σφραγίδα της στη υπόθεση Ζαχόπουλου με τις επιχορηγήσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ φώτισε και την υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Ίσως η πλέον πολύκροτη υπόθεση που ανέλαβε και έφερε εις πέρας με επιτυχία ήταν η δαιδαλώδης υπόθεση των προμηθειών υποβρυχίων, ελικοπτέρων και άλλων οπλικών συστημάτων (TORM1), που οδήγησε στο ξετύλιγμα του απίστευτου κουβαριού, που σήμερα έχει στείλει στη φυλακή τον, άλλοτε πανίσχυρο υπουργό Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο και δεκάδες ακόμα συνεργάτες του.

Μεγάλο χτύπημα κατάφερε και στη διαφθορά στο ποδόσφαιρο και τα στημένα ματς, υπόθεση που με μαεστρία έχει αναθέσει στη βοηθό της, Πόπη Παπανδρέου.

Ανάμεσα στις υποθέσεις που έχει αναλάβει είναι και αυτή των προκαταρκτικών για δικογραφίες της Siemens, της Energa, του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και της Proton Bank, κατά τις οποίες δεν δίστασε να συγκρουστεί με εγχώρια και όχι μόνο συμφέροντα. Από τα χέρια της πέρασε και ο πολύκροτος φάκελος του Τ.Τ.

Η ίδια είναι πάντα κομψή και θηλυκή και, προς πείσμα πολλών, δεν εγκαταλείπει ποτέ τις γόβες της!

 

 

Tags: