NΕΟ video-ντοκουμέντο από τις εικόνες ντροπής στη δίκη της «Χρυσής Αυγής»-Άγριες συμπλοκές χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών

Μήνυση για το «πού είναι ο Παύλος σου τώρα;» κατέθεσε η μάνα του δολοφονημένου Φύσσα

Μήνυση κατά αγνώστων για τη φραστική επίθεση που δέχτηκε χθες στο δικαστήριο κατέθεσε η Μάγδα Φύσσα. Την ίδια στιγμή νέο βίντεο ντοκουμέντο από την συμπλοκή χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών μεσα στο ακροατήριο έρχεται στο φως, ενώ για τις ντροπιαστικές εικόνες έχεει ξεσπασει καυγάς μεταξύ υπουργείου Δικαιοσύνης και αστυνομίας.

Αυτό το αίσχος που χθες το είδαμε σε φωτογραφίες σήμερα το βλέπουμε και σε μορφή βίντεο ως οπτικό ντοκουμέντο. Μπουκάλια εκτοξεύονται, απειλές, ύβρεις, οριακές επαφές σώμα με σώμα, πυροσβεστήρες που γεμίζουν με σκόνη το χώρο. Χρυσαυγές και αντιεξουσιαστές σε μια ακόμα γηπεδικού τύπου αντιπαράθεση.

Μέσα σε αυτό το χάος η μητέρα του Παύλου Φύσσα καταγγέλλει πως κάποιοι υπερέβησαν ακόμα και το χειρότερο εαυτός τους.

«Που είναι ο Παύλος σου τώρα;» λέει πως της φώναζαν; Κάποιοι άλλοι, όπως καταγγέλλει, την εξύβρισαν και την απείλησαν. Το ιερότερο πρόσωπο αυτής της δίκης, προσέφυγε στη δικαιοσύνη και ζητεί τη σύλληψη των τραμπούκων για εξύβριση και προσβολή μνήμης νεκρού. Δίνει μάλιστα και ακριβή περιγραφή του ενός ατόμου που εικονίζεται και σε φωτογραφίες.

To γεγονός πάντως ότι η αστυνομία έκανε τον διαιτητή ενώ γινόταν χαμός στην αίθουσα, προκάλεσε νέα διαμάχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης με την Αστυνομία:

«Kάθε αρμόδια κρατική αρχή οφείλει να εγγυάται ότι τόσοι οι παράγοντες της δίκης, όπως οι μάρτυρες, όσο και οι συγγενείς ή οι οικείοι αυτών, θα μπορούν να εκτελούν τα καθήκοντά τους ή να παρακολουθούν την δικαστική διαδικασία μέσα σε καθεστώς ασφάλειας και πλήρους σεβασμού του προσώπου τους» δήλωσε ο Υπ. Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Κάθε αρμόδια κρατική αρχή οφείλει να εγγυάται ότι τόσο οι παράγοντες της δίκης, όπως οι μάρτυρες, όσο και οι συγγενείς ή οικείοι αυτών, θα μπορούν να εκτελούν τα καθήκοντά τους ή να παρακολουθούν τη δικαστική διαδικασία μέσα σε καθεστώς ασφάλειας και πλήρους σεβασμού του προσώπου τους.

«Οι συνάδελφοι που βρίσκονταν στο σημείο εκτελούσαν διαταγές και λειτουργούν πάντοτε σύμφωνα με τους νόμους» δήλωσε ο Στράτος Μαυροειδάκος, Γρ. Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ.

ΗΤΑΝ ΚΑΜΕΡΑ Η ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΤ;

Ο σάλος που προκλήθηκε από  τη φωτογραφία  συνεχίστηκε  παρά τις διαψεύσεις της αστυνομίας  ότι το αντικείμενο που ήταν προσαρμοσμένο στη στολή του αστυνομικού ο οποίος βρισκόταν στη δίκη της Χρυσής Αυγής  δεν ήταν μικροκάμερα, αλλά φορτιστής κινητού τηλεφώνου, οι γνωστές power bank.

Όλα ξεκίνησαν όταν χρήστης του Twitter ρώτησε την go pro  που κατασκευάζει τέτοιες κάμερες τι είναι τελικά το συγκεκριμένο αντικείμενο και η εταιρία απάντησε ότι μπορεί να είναι κάμερα , μπορεί και όχι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top