ΔΕΝ πάνε σπίτι τους τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ για τις αυξήσεις στις αμοιβές τους-Παραμένουν με μισθό 7000 ευρώ!

Τι αποκάλυψε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Πέτρος Μποτσαράκος

Μισθούς που προκαλούν ίλιγγο και μάλιστα αναδρομικά, ενέκρινε, όπως μεταδώσαμε την Δευτέρα στο star.gr, η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ για τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της, λίγο πριν εισέλθουν στην εταιρία, οι νέοι Κινέζοι επενδυτές, που απέκτησαν πρόσφατα το 24% του μετοχικού κεφαλαίου.

Αν και πολλοί περίμεναν ότι τα δύο στελέχη του ΑΔΜΗΕ θα μετάνιωναν που έδωσαν 20.000 ευρώ μισθό και 200.0000 ευρώ αναδρομικά στο εαυτό τους και ότι ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Σταθάκης θα τους έστελνε σπίτι τους, η αλήθεια είναι πικρή και εντελώς διαφορετική.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, «τα δύο στελέχη του ΑΔΜΗΕ όχι απλώς δεν υποχρεώνονται να πάνε σπίτια τους, μετά την παραίτηση τους,  επειδή έδωσαν πρωτοφανείς αυξήσεις στους εαυτούς τους, αλλά παραμένουν στην ΔΕΗ και μάλιστα με το βαθμό του διευθυντή και μισθούς που ξεπερνούν τις 7.000 ευρώ».

Τι συνέβη;

Όπως αποκάλυψε αποκλειστικά ο Πέτρος Μποτσαράκος, «στις 9 Ιανουαρίου του 2017 και λίγες μέρες πριν μπει στρατηγικός επενδυτής στον ΑΔΜΗΕ η Διοίκηση της ΔΕΗ  επικαιροποίησε τον κανονισμό λειτουργίας, με την εξής πρόβλεψη: "Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ και των  θυγατρικών της  που έληξε η θητεία του ή ανακλήθηκαν τα καθήκοντα του, εκτός από την περίπτωση τέλεσης αξιόποινης πράξης, απασχολείται στην επιχείρηση ως ειδικός σύμβουλος, υπαγόμενος άμεσα στον Διευθύνων Σύμβουλο της ΔΕΗ και λαμβάνει αμοιβή"».

Τι αμοιβές λαμβάνει;

Αμοιβές πρώην Διευθυνόντων Συμβούλων ΔΕΗ

Ανώτατο Κλιμάκιο κατηγορίας Γ' 4500 ευρώ!
Επίδομα ευδόκιμης παραμονής 10%  +500ευρώ
Επίδομα οργανικού στελέχους, τουλάχιστον + 2050 ευρώ!
Μικτή αμοιβή κατ’ ελάχιστον 7000 ευρώ
Συνολικό εργοδοτικό κόστος άνω των 9000 ευρώ!

«Εύκολα  καταλαβαίνει κανείς, γιατί κάποιοι πολιτικοί και συνδικαλιστές κάνουν τα πάντα για να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ. Γιατί προφανώς δεν θέλουν  να έρθει ο ιδιώτης να τους χαλάσει το πάρτι», σχολίασε ο Πέτρος Μποτσαράκος
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top