Το ΧΡΟΝΙΚΟ της ΘΡΑΣΥΤΑΤΗΣ τουρκικής πρόκλησης στα Ίμια – ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Όλα όσα συνέβησαν στο ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ώρα 11 το πρωί: Η Τουρκική πυραυλάκατος  που βλέπεται στο βίντεο   του δικτύου ΝΤΒ αλλά και της Χουριέτ, προσεγγίζει τα Ίμια. Πρόκειται για το σοβαρότερο επεισόδιο, μετά την νύχτα των Ιμίων το 1996. Πάνω στο τουρκικό πολεμικό σκάφος είναι ο Αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της γειτονικής χώρας, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, τον οποίο συνοδεύουν  οι τρεις αρχηγοί των  επιτελείων, αλλά και φουσκωτά με κομάντος  των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας.

Τα δυο πολεμικά σκάφη,  μαζί με τους τούρκους κομάντος ξεκίνησαν από τη ναυτική βάση Ακσάζ, κοντά στην Αλικαρνασσό. Μέσα σε λίγη ώρα  έφτασαν στην δυτική βραχονησίδα των Ιμίων .  Στη συνέχεια  παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα όπου και παρέμειναν σε απόσταση αναπνοής από τα Ίμια. Στο σημείο περιπολούσε η κανονιοφόρος Κραταιός όπου είχε εντολές να  αναχαιτίσει την τουρκική δραστηριότητα και αν χρειαστεί να επέμβει.

ΩΡΑ 11:40:  Το  επεισόδιο είναι σε πλήρη εξέλιξη. Τα τουρκικά σκάφη  αλωνίζουν γύρω από τις βραχονησίδες  παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα.  Απόρροια της  προκλητικότητας των γειτόνων στο Αιγαίο είναι  η ανακοίνωση του τουρκικού Επιτελείου.

«Δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού  μετέφεραν τον Αρχηγό  του γενικού Επιτελείου στην περιοχή των βραχονησίδων Καρντάκ.  Ο Στρατηγός Ακάρ, δήλωσε ότι ως Τουρκικός Στρατός, δρούμε πάντα με βάση την φιλία και την ειρήνη για την προστασία των θαλασσών και των συμφερόντων μας στο Αιγαίο».

ΩΡΑ 11:50: Στην  περιοχή  βρίσκεται η κανονιοφόρος του πολεμικού μας Ναυτικού «Κραταιός», που διακρίνεται αριστερά στο βίντεο . Επίσης σκάφη του λιμενικού Σώματος φτάνουν από την Κάλυμνο  στην θαλάσσια περιοχή. Ο κυβερνήτης της κανονιοφόρου καλεί τους τούρκους να απομακρυνθούν, καθώς βρίσκονται σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Επτά κρίσιμα λεπτά. Τόσο διήρκησε η παραμονή των τούρκων εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

«Σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούσαν συνεχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών.  Με την είσοδο των  τουρκικών σκαφών στα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα  αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους», ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Προκλητικές φωτογραφίες με τον τούρκο αρχηγό στα Ίμια

Το τουρκικό επιτελείο   έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες με τους   επιτελάρχες να φωτογραφίζονται με φόντο τα Ίμια.  Σε άλλη ο  Χουλουσί Ακάρ  δείχνει προς τα Ίμια,  ενώ τουρκικό ταχύπλοο, περνά σε απόσταση αναπνοής από τη νησίδα.  20 συνολικά φωτογραφίες έδωσαν στην δημοσιότητα οι τούρκοι, σε μια προσπάθεια  δημιουργίας εντυπώσεων. Μάλιστα σε πολλές από αυτές ο Τούρκος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων φωτογραφίζεται με τους οπλίτες  με το δάχτυλο στην σκανδάλη. 

Η κανονιοφόρος Κραταιός που περιπολεί στην περιοχή, είναι ίδιου τύπου με τη Νικηφόρος όπου βρέθηκε το Star.

Στο συμβάν έλαβε τέλος ουσιαστικά μέσα σε ελάχιστα λεπτά ενώ το Πολεμικό Ναυτικό συνεχίζει την επιτήρηση της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να αποτραπούν ανάλογα συμβάντα μέσα στα επόμενα 24ωρα.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top