ΠΡΟΚΛΗΣΗ δίχως ΤΕΛΟΣ από την Άγκυρα! Έδωσαν στη δημοσιότητα ΦΩΤΟ του Τούρκου ΑΓΕΕΘΑ να αγναντεύει τα Ίμια

Η απάντηση του ελληνικού ΓΕΕΘΑ

Έδωσαν στη δημοσιότητα ΦΩΤΟ του Τούρκου ΑΓΕΕΘΑ στα Ίμια

Η τουρκική προπαγάνδα δεν έχει τέλος με τον Τούρκο αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους αρχηγούς στρατού, ναυτικού και αεροπορίας να φωτογραφίζονται με φόντο τα Ίμια, ανήμερα την επετείου της κρίσης του 1996 σε μια ακόμα προκλητική κίνηση της Άγκυρας μετά από την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει του 8 Τούρκους αξιωματικούς.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο στην επίσημη ιστοσελίδα του δημοσίευσε όχι μία, όχι δύο, αλλά 22 φωτογραφίες με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χουλουσί Ακάρ και τους τρεις αρχηγούς των τουρκικών όπλων κατά τη σημερινή τους προκλητική κίνηση προσέγγισης των Ιμίων.

Ο ίδιος ο Ακάρ μάλιστα φέρεται σύμφωνα με την ιστοσελίδα να δήλωσε πως «ο τουρκικός στρατός δρα πάντα με βάση τη φιλία και την ειρήνη για την προστασία των θαλασσών και των τουρκικών συμφερόντων στο Αιγαίο»!

Προστίθεται ακόμα, πως ο στρατηγός Ακάρ «τόνισε ότι η επιμονή, η αποφασιστικότητα και οι προσπάθειες του τουρκικού στρατού για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας και του έθνους μας στην ξηρά, την θάλασσα και τον αέρα αυξάνονται».


 

Ολόκληρη η ανακοίνωση των Τούρκων, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του τουρκικού γενικού επιτελείου


«Ο ΑΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τους αρχηγούς Στρατού Ξηράς, Ναυτικού και Αεροπορίας επιθεώρησαν την ναυτική βάση Aksaz στις 29 Ιανουαρίου 2017. 
 


Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού τους μετέφεραν στην περιοχή των βραχονησίδων Καρντάκ. 

Ο στρατηγός Ακάρ, δήλωσε ότι ως τουρκικός στρατός, δρούμε πάντα με βάση την φιλία και την ειρήνη για την προστασία των θαλασσών και των συμφερόντων μας στο Αιγαίο. 

Επιπλέον τόνισε ότι η επιμονή, η αποφασιστικότητα και οι προσπάθειες του τουρκικού στρατού για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας και του έθνους μας στην ξηρά, την θάλασσα και τον αέρα αυξάνονται».

ΓΕΕΘΑ: Έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες απομάκρυνσης του τουρκικού πλοίου


Δύο ώρες μετά από τη δημοσίευση του πλου του τουρκικού πλοίου στα Ίμια που μετέφερε τον Τούρκο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έβγαλε την εξής ανακοίνωση:

 «Περιστατικό Παραβίασης ΕΧΥ στην Περιοχή των Ιμίων»

«Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, μία πυραυλάκατος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, και δύο λέμβοι μεταφοράς ειδικών δυνάμεων οι οποίες την συνόδευαν, προσέγγισαν περί ώρας 1100 το συγκρότημα των ν. Ιμίων, όπου και παρέμειναν επί περίπου 7 λεπτά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, παραβιάζοντας κατά την κίνηση τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ).



Από ελληνικής πλευράς, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή, υπήρχαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία και παρακολουθούσαν συνεχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών.

Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα ΕΧΥ αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους.

Τα τουρκικά σκάφη, ακολούθως, απομακρύνθηκαν με προορισμό το λιμάνι της Αλικαρνασσού».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top