ΘΡΙΛΕΡ με την υπόθεση δηλητηρίασης των δυο γυναικών -ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ κρίθηκε ο λέκτορας του ΑΠΘ

Μετά την απολογία του, ο ανακριτής ζήτησε την προφυλάκισή του

ΘΡΙΛΕΡ με την υπόθεση δηλητηρίασης των δυο γυναικών -ΠΡΟΦ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο λέκτορας του ΑΠΘ, που κατηγορείται ότι δηλητηρίασε με αρσενικό την 31χρονη σύζυγό του, μάνα ενός παιδιού, και την 86χρονη γιαγιά της το 2013.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, μετά από διαφωνία που προέκυψε μεταξύ του ανακριτή και του εισαγγελέα, εξαιτίας της απολογίας του κατηγορούμενου, τελικά κατέληξε σε συμφωνία.

Αφού ο λέκτορας του ΑΠΘ απολογήθηκε για την κατηγορία για ανθρωποκτονία κατά συρροή που του απαγγέλθηκε, ο ανακριτής ζήτησε την προφυλάκισή του. Η εισαγγελέας έκρινε, όμως, ότι πρέπει να επιβληθούν σε βάρος του μόνο περιοριστικοί όροι. Η υπόθεση, λοιπόν, παραπέμφθηκε στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο τελικά απεφάνθη υπέρ της προφυλάκισης του φερόμενου ως δράστη. 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και προσωρινής κράτησης του λέκτορα του ΑΠΘ, ο οποίος, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, θα παραμείνει στις φυλακές.

 

Τι είχε συμβεί

 

Οι δύο γυναίκες, εγγονή και γιαγιά, έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μια εβδομάδα, τον Αύγουστο του 2013. Τα δύο περιστατικά είχαν προκαλέσει προβληματισμό στους γιατρούς του “Παπανικολάου”, όπου είχαν νοσηλευτεί οι γυναίκες.

Πρώτα πέθανε η ηλικιωμένη, που νοσηλεύτηκε σχετικά μικρό διάστημα, και λίγες ημέρες αργότερα η 31χρονη εγγονή της, μητέρα ενός αγοριού. Η νεαρή γυναίκα, μάλιστα, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο νωρίτερα από τη γιαγιά της και οι γιατροί προσπαθούσαν, ανεπιτυχώς, να τη θεραπεύσουν επί μέρες.

Από τις εξετάσεις που έγιναν αρχικά, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι δεν κινήθηκαν υποψίες για την αιτία της ασθένειάς τους. Ωστόσο, η ιδιαίτερη νευρολογική συμπτωματολογία της νεαρής γυναίκας εξέπληξε τους γιατρούς, που οδηγήθηκαν σε πιθανότητες δηλητηρίασης. Οι εξετάσεις έδειξαν ισχυρές ποσότητες αρσενικού, μέταλλο το οποίο περιέχεται σε πολλές τροφές, όπως τα οστρακοειδή, όμως οι ποσότητες δεν είναι ικανές να προκαλέσουν στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θάνατο, όπως τουλάχιστον τόνισαν γιατροί.

Ο λέκτορας του ΑΠΘ, λοιπόν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να δηλητηρίασε τη σύζυγό του, που εργαζόταν ως διοικητική υπάλληλος στη βιβλιοθήκη της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, και τη γιαγιά της. Η δηλητηρίαση προήλθε σταδιακά, σε μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και μέσα στο νοσοκομείο "Παπανικολάου", όπου νοσηλευόταν.

Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι πρόκειται για σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του ενώ σύμφωνα με πληροφορίες απέδωσε το θάνατο των δύο γυναικών σε ατύχημα. Είπε, μάλιστα, στην απολογία του ότι "θα ήθελα να σας πω πολλά πράγματα, αλλά όταν θα τελειώσει η υπόθεση οριστικά. Αυτή η περίοδος είναι πολύ δύσκολη για μένα, γιατί έχω και ένα παιδάκι από πίσω. Πραγματικά πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, που την περνάω άδικα. Στο τέλος θα δικαιωθώ και όλα αυτά θα καταρρεύσουν. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου όπως φαίνονται. Είναι άσχημο ένας αθώος άνθρωπος να κατηγορείται για κάτι άδικα. Θα καταλάβετε αργότερα".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top