Τα μυστικά πίσω από τον ΠΟΛΕΜΟ στο Facebook για τον Παντελίδη

Μύθοι και πραγματικότητα για τον χαμό του γνωστού τραγουδιστή

Τα μυστικά πίσω από τον ΠΟΛΕΜΟ στο Facebook για τον Παντε

Όλο και πληθαίνουν οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το θάνατο του Παντελή Παντελίδη και κυρίως γύρω από το ποιος οδηγούσε τελικά το μοιραίο τζιπ που μετά από μια τρελή πορεία, ανατράπηκε με αποτέλεσμα να βγει μέσα από αυτό νεκρός ο γνωστός τραγουδιστής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Έθνος την Πέμπτη, ορίστηκε εισαγγελέας για την υπόθεση, ενώ την Παρασκευή οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της οικογένειας Παντελίδη ανακοίνωσαν ότι κατέθεσαν το συλλεχθέν αποδεικτικό υλικό, προκειμένου να συμβάλουν με αυτό τον τρόπο στην αποκάλυψη της αλήθειας και των πραγματικών περιστάσεων που οδήγησαν στο δυστύχημα.

Από την πλευρά των αστυνομικών πάντως είναι ξεκάθαρο ποιος κρατούσε το τιμόνι την ώρα του δυστυχήματος.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες «όταν κληθήκαμε για το συμβάν από την πρώτη στιγμή ήταν σαφές ότι οδηγός ήταν ο Παντελής Παντελίδης. Το σώμα του ήταν στην πλευρά του οδηγού και το κεφάλι του έγερνε προς την πλευρά του συνοδηγού. Δίπλα του στη θέση του συνοδηγού ήταν μια κοπέλα, η οποία απεγκλωβίστηκε από την πλευρά του οδηγού, καθώς ήταν αδύνατον να βγει από την πλευρά του συνοδηγού στην οποία βρισκόταν».

Με βάση την ίδια μαρτυρία η Μίνα ήταν το πρώτο άτομο που απεγκλωβίστηκε. «Είχε έντονη ανησυχία κι εκείνη είπε ποια ήταν η ταυτότητα του οδηγού, ότι δηλαδή πρόκειται για τον γνωστό τραγουδιστή», είπε ο αστυνομικός.

Παρ’ όλ’ αυτά, μία από τις πιο γνωστές θεωρίες συνομωσίας που κυκλοφορούν είναι ότι η Φρόσω ήταν η οδηγός του τζιπ και η Μίνα λέει ψέματα.

Και σε αυτό το σενάριο, ο αστυνομικός που μετείχε στις έρευνες απαντά:

«Η μία κοπέλα μας έδωσε κατάθεση την ίδια μέρα. Η άλλη που ήταν στην εντατική όταν συνήλθε. Και οι δύο είπαν ποιος ήταν ο οδηγός και ότι έτρεχε χωρίς να έχουν επικοινωνήσει μεταξύ τους. Οι καταθέσεις τους συγκλίνουν και τοι μετρήσεις έδειξαν ότι η ταχύτητα του οχήματος ήταν 118 χλμ. την ώρα. Είναι αδύνατον να είχαν μιλήσει πριν η Μίνα δώσει κατάθεση».

Άλλωστε όπως σημειώνει «από τις εξετάσεις του DNA που έγιναν στο τιμόνι του αυτοκινήτου βρέθηκε ανθρώπινος ιστός μόνο του Παντελίδη. DNA της Φρόσως βρέθηκε στην κολώνα του οδηγού γιατί όταν απεγκλωβίστηκε έχοντας τραύμα στο κεφάλι βγήκε από την πλευρά του οδηγού και όταν την τράβηξαν έμεινε αυτό το “σκούπισμα”».

Μία ακόμα θεωρεία είναι ότι έχει στηθεί ένα παιχνίδι για τις αποζημιώσεις που θα λάβουν τα δύο κορίτσια.

Όπως σημειώνουν νομικοί κύκλοι στο Έθνος, από τη στιγμή που η ασφάλεια του τζιπ ήταν μεικτή αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση πρόκλησης ατυχήματος σε όποιον προκαλέσω ζημιά ως οδηγός, πληρώνει η ασφαλιστική και αποκαθιστά τις ζημιές και στο αυτοκίνητό μου και προς τρίτους.

Εάν από το ατύχημα υπάρχουν τραυματίες και ο οδηγός είναι νεκρός, η ασφαλιστική θα κληθεί να τους αποζημιώσει και στη συνέχεια είναι στη διακριτική της ευχέρεια αν θα διεκδικήσει τα χρήματα από την οικογένεια του θανόντα εφόσον εκείνος οδηγούσε το όχημα υπό την επήρεια αλκοόλ.  

«Η αποζημίωση των τραυματιών μπορεί να είναι πολύ υψηλή εάν πέρα από την ηθική βλάβη υπολογιστούν σε αυτή η απώλεια εισοδήματος για όσο καιρό έμεινε κάποιος εκτός εργασίας, τα έξοδα νοσηλείας και η πρόσληψη οικιακών βοηθών ή αποκλειστικών νοσοκόμων ενόσω ήταν ανίκανος να αυτοεξυπηρετηθεί. Εάν δεν οδηγούσε ο θανών το αυτοκίνητο, αλλά κάποιος άλλος, τότε η οικογένειά του μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση η διαδρομή της υπόθεσης Παντελίδη στα δικαστήρια έχει δύο σκέλη, το ποινικό και το αστικό. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top