Συνελήφθησαν ο «ψηλός» και ο κοντός» για δεκάδες ληστείες σε πρακτορεία και σούπερ μάρκετ

Το λάθος που τους έστειλε στη φυλακή

Δεκάδες ένοπλες ληστείες, με λεία που ξεπερνά, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, τα 35.000 ευρώ, είχε διαπράξει συμμορία που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, από τον Απρίλιο μέχρι τώρα, σε πρακτορεία ΟΠΑΠ, σούπερ μάρκετ, καφετέριες, ταχυφαγεία και άλλα καταστήματα, σε όλη την Αττική.

Όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης και ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, οι βασικοί δράστες των ληστειών ήταν δύο, οι οποίοι είχαν γίνει γνωστοί ως ο «ψηλός» και ο «κοντός», λόγω της σωματικής τους διάπλασης (ύψος 1,80 και 1,65) και εντοπίστηκαν μετά από αξιοποίηση πολλών βίντεο που τους είχαν καταγράψει, καθώς και στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, που έγινε στο Καματερό και στο Ίλιο, συνελήφθησαν ένας 32χρονος Βούλγαρος και ένας 29χρονος Έλληνας, ενώ ταυτοποιήθηκε άλλος ένας 38χρονος Έλληνας, μέλος της σπείρας, ο οποίος αναζητείται.

ΠΩΣ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ - ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΦΥΛΑΚΗ

 

Ο Βούλγαρος είχε ένα τροχαίο με το μηχανάκι (το οποίο χρησιμοποιούσαν και για τις ληστείες τους), κάλεσε την Αστυνομία και από την πινακίδα του βρήκαν τη δράση του.

Συνολικά, εξιχνιάστηκαν 31 ένοπλες ληστείες και συγκεκριμένα:

  • 11 σε πρακτορεία ΟΠΑΠ
  • 10 σε καταστήματα σούπερ-μάρκετ 
  • 8 σε καφετέριες και ταχυφαγεία
  • Μία ληστεία σε πλανόδιο πωλητή τυχερών δελτίων «ΞΥΣΤΟ» και κλοπή από άλλον πλανόδιο πωλητή ανάλογων δελτίων.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες και των τριών κατηγορουμένων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • Ένα πιστόλι ρέπλικα και φυσίγγιο κρότου (αβολίδωτο)
  • Κουκούλες και ρούχα που φορούσαν στις ληστείες
  • Μικροποσότητες ναρκωτικών
  • Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
  • Μία μοτοσικλέτα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν ενέχονται και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top