Απαγωγή Λεμπιδάκη: Το θρίλερ που κρατά 80 μέρες-Γιατί σταμάτησε η επικοινωνία με τους απαγωγείς

Τα 50 εκατομμύρια ευρώ λίτρα και το videο όπου ο επιχειρηματίας λέει πως «είμαι καλά»

Το τέλος των διαπραγματεύσεων με τους απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη ανακοίνωσε η οικογένεια του 54χρονου επιχειρηματία, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει.

Για ποιο λόγο συνέβη όμως αυτό;

Όπως εξήγησε ο Βάϊος Σύρρος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, πρόκειται για ένα δράμα που κρατά 80 μέρες και όλοι εύχονται να έχει αίσιο τέλος.

Απαγωγείς και οικογένεια, είχαν επικοινωνία της πρώτες 27 ημέρες, ενώ είχαν στείλει και video του επιχειρηματία

Η οικογένεια του επιχειρηματία προσπαθούσε να μαζέψει όσα χρήματα είχε στη διάθεση της. Όσα μπορούσε να βρει.

Την επόμενη της απαγωγής, την Παρασκευή, στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Κρήτη υπήρξε μια τεράστια κινητοποίηση. Πληροφορίες αναφέρουν πως από εκεί έφυγαν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ. Ήταν οι οικονομίες της οικογένειας, ο,τι μπορούσε να συλλέξει, και το ποσό με το οποίο πίστευαν πως θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν.

Η πρώτη επικοινωνία με τους απαγωγείς, έγινε πέντε ημέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 4 Απριλίου. Ήταν ένα μακροσκελές SMS στο τηλέφωνο του αδερφού του Μιχάλη Λεμπιδάκη, το οποίο ανέφερε ότι ζητούσαν 100 εκατομμύρια, ένα απίστευτο ποσό-σοκ για την οικογένεια.

Μετά την επικοινωνία που υπήρξε με απαγωγείς και οικογένεια, τους εξήγησαν πως το ποσό είναι τεράστιο και δεν το είχαν, και έτσι έγινε ένα «κούρεμα».

Εκείνη τη στιγμή, για να συνεχίσει την διαπραγμάτευση, η οικογένεια ζήτησε πειστήρια πως ο επιχειρηματίας ζει.

Έτσι ο αδερφός του Μ. Λεμπιδάκη, έλαβε ένα μήνυμα που του έλεγαν οι απαγωγείς πως θα έπρεπε να πάει σε ένα συγκεκριμένο σημείο, περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά και εκεί θα έβρισε ένα USB στικάκι, το οποίο περιείχε μέσα ένα video.

Οδηγώντας 2,5 ώρες, ο αδερφός του επιχειρηματία πήγε στο σημείο που του υπέδειξαν, βρήκε το στικάκι και σε αυτό μέσα σ ελάχιστα δευτερόλεπτα, φαίνεται ο επιχειρηματίας να μιλά στην κάμερα και να λέει «είμαι καλά, μην στεναχωριέστε, συνεργαστείτε μαζί τους».

Μάλιστα για να πιστοποιήσει πως το υλικό είναι πρόσφατο, είπε:

Χθες, είδα στις ειδήσεις αυτό το ρεπορτάζ.

ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η διαπραγμάτευση σύμφωνα με πληροφορίες του Star, πήγε από τα 70 στα 50 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό στο οποίο οι απαγωγείς είναι ανένδοτοι.

Τα τινά είναι τρία:

-Ή περιμένουν οι απαγωγείς, κρατούν σκληρή στάση και λένε αν βρείτε τα 50 εκ. θα πάρετε πίσω τον άνθρωπό σας
-Ή οι απαγωγείς μετακινήθηκαν σε άλλο σημείο (είναι ολόκληρο κύκλωμα, ενδεχομένως να έχουν φύγει και από την Κρήτη, άλλωστε είναι πολύ εύκολο να περάσεις απέναντι στη Λιβύη).
-Ή είχαμε κάποια τυχαία εμφάνιση αστυνομίας κοντά στο κρησφύγετο.

Οι απαγωγείς δεν βιάζονται και δεν έχουν τίποτα να χάσουν άλλωστε.

Πρόκειται πάντως για μια σπείρα η οποία είναι πολύ καλά οργανωμένη για να αποφύγει την σύλληψη. Προσπάθησε να βρει τρόπους επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας κρυπτογραφημένες συνομιλίες και μηνύματα.

Μάλιστα φαίνεται πως οι δράστες χρησιμοποιούν τα λεγόμενα Πακιστανικά κινητά, παλιάς τεχνολογίας, με τα οποία στέλνουν ένα SMS και μετά τα εξαφανίζουν, ενώ είναι δηλωμένα σε ονόματα παράνομων μεταναστών. Δεν υπάρχουν πραγματικά στοιχεία.

Να αναφέρουμε τέλος, πως η διαπραγμάτευση από το Α έως το Ω, έχει γίνει αποκλειστικά από την οικογένεια, ενώ οι έρευνες θα στραφούν και στο ευρύτερο βαλκανικό περιβάλλον.

Να σημειώσουμε επίσης, πως η οικογένεια έφτασε μέχρι τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, και του ζήτησαν αν γίνεται να παρακαμφθούν τα capital control για να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ

Ήταν Πέμπτη 30 Μαρτίου. Ο 54χρονος επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, γιός του ιδρυτή της Παγκρήτιας Τράπεζας , είχε μόλις είχε επιστρέψει από επαγγελματικό ταξίδι. Οι δράστες του είχαν στήσει ενέδρα, στην περιοχή Καλεσσα, προκαλώντας ένα...εικονικό τροχαίο ατύχημα. Στο... καλοστημένο σκηνικό, σύμφωνα με πληροφορίες,  εμπλέκονται τρία κλεμμμένα οχήματα. Ένα αγροτικό... εμβολίζει πλαγιομετωπικά την ασημί Μερσεντές του Λεμπιδάκη, που κινείται στο  αντίθετο ρεύμα. Ακολουθεί ένα BMW, που "κλείνει" το αυτοκίνητο από πίσω, ενώ στο τρίτο  όχημα , το οποίο κατευθύνεται προς Ηράκλειο, οι απαγωγείς επιβιβάζουν , με τη βία, τον Ηρακλειώτη επιχειρηματία

Λίγo αργότερα το πολυτελές αυτοκίνητο του επιχειρηματία και το αγροτικό 4χ4 βρέθηκαν τυλιγμένα στις φλόγες, κοντά στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Αμέσως σήμανε.... συναγερμός στην οικογένειά του, που...πρόλαβε να καλέσει μια φορά στο κινητό του 54χρονου. Το τηλέφωνο ήταν ακόμη ανοιχτό, όμως από εκείνη τη στιμή και μετά.... σίγησε δια παντός! Οι δράστες - που υπολογίζεται πως ήταν 6 με 8 άτομα-  φαίνεται πως είχαν μελετήσει καλά το σχέδιό τους. Προσπαθώντας να αποφύγουν λάθη που θα μπορούσαν να προδώσουν τα ίχνη τους, ξεκίνησαν τις ....διαπραγματεύσεις με την οικογένεια , για λύτρα, μέσω SMS.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top