Μία εύκολη συνταγή για πίτα έφτιαξε ο Παναγιώτης ο οποίος αποχώρησε χθες από το MasterChef.
MasterChef Παναγιώτης: «Είναι μεγάλο ψέμα αυτό που λένε για...»
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα του Breakfast@Star και έφτιαξε μπατζίνα δείχνοντας βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Φτιάξτε πανεύκολα παραδοσιακή μπατζίνα με κολοκύθια και φέτα!
Υλικά της Συνταγής
· 500 γρ. κολοκύθα πράσινη ή κολοκυθάκια
· 400 γρ. φέτα σκληρή
· 2 αβγά
· 120ml γάλα
· 50ml ελαιόλαδο
· 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
· 3 κ.σ. βούτυρο
· Αλάτι
Για τη μους φέτας:
· 250 γρ. φέτα
· 150 γρ. γιαούρτι
· 2 κ.σ. ελαιόλαδο
· Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση της Συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και κόβουμε την κολοκύθα στην μέση, με ένα κουτάλι αφαιρούμε τους σπόρους.
Βγάζουμε την ψίχα της κολοκύθας ξύνοντας με κουτάλι, διαφορετικά τρίβουμε την κολοκύθα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και την βάζουμε σε τρυπητό.
Πατάμε με το χέρι μας καλά την τριμμένη κολοκύθα να βγάλει τα υγρά και αλατίζουμε. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, το γάλα, το ελαιόλαδο, την τριμμένη κολοκύθα και τα ¾ από τη φέτα, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα σχετικά σφιχτό χυλό.
Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί. Το ταψί πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο, ώστε η μπατζίνα να έχει πάχος το περισσότερο 1 εκατοστό, γιατί πρέπει να είναι λεπτή. Προσθέτουμε πάνω από την πίτα το τυρί που κρατήσαμε, θρυμματισμένο και μερικά κομματάκια βούτυρο στην επιφάνεια. Ψήνουμε για 50 - 60 λεπτά στους 180°C, στο χαμηλό ράφι του φούρνου. Αν τη θέλουμε ξεροψημένη ψήνουμε 15 λεπτά ακόμη, αφού καλύψουμε με λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε κομμάτια.
Για τη μους, σπάμε τη φέτα και την χτυπάμε με σύρμα με το γιαούρτι.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.