Μία συνταγή που θα λατρέψουν μικρή και μεγάλη, έφτιαξε ο Χρήστος Μοίρας για τους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα ετοίμασε, spicy κεφτεδάκια με τηγανιτές πατάτες και έδειξε όλη τη διαδικασία.
Για τα κεφτεδάκια
• 500 γρ. κιμάς (μοσχαρίσιος)
• 1 κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 αβγό
• 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό
• 1 - 2 κ. γλ. μπούκοβο
• Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
• 25 ml. Ανθρακούχο νερό
• Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας:
• 400 γρ. ντομάτες κονσέρβας
• 1 κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδου
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ. γλ. ζάχαρη (προαιρετικά)
• Φρέσκος βασιλικός ή ρίγανη (προαιρετικά)
• Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση της Συνταγής
Αναμειγνύουμε σ’ ένα μπολ τον κιμά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το αβγό, το μαϊντανό, το μπουκόβο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε μια ομοιογενή μάζα. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σ’ ένα πιάτο.
Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα απ’ όλες τις πλευρές. Μόλις είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
Εκτέλεση για τη σάλτσα ντομάτας:
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες κονσέρβας και αν θέλουμε τη ζάχαρη για να ισορροπήσει τη γεύση. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 - 15 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστεί η σάλτσα προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά ώστε να απορροφήσουν τη γεύση της σάλτσας. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τηγανητές πατάτες.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.