Νηστεύετε; Φτιάξτε αυτό το πεντανόστιμο γλυκό

Συνταγή για χαλβαδόπιτα με φύλλο κρούστας

Για αυτούς που νηστεύουν προνόησε ο Σταύρος Βαρθαλίτης και έτσι έφτιαξε το πιο νόστιμο γλυκό.

Αυτό είναι το νοστιμότερο νηστίσιμο σιροπιαστό γλυκό

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής breakfast@star, έφτιαξε χαλβαδόπιτα με φύλλο κρούστας και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. 

O Βαρθαλίτης έφτιαξε το πιο νόστιμο και light νηστίσιμο γλυκό

Υλικά για τη χαλβαδόπιτα

· 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
· 400 γρ. χαλβά με γεύση βανίλια
· 100 γρ. ηλιέλαιο
· 5 κ.σ. μέλι
· 1 κ.γ. κανέλα
· Ξύσμα από 1 λεμόνι
· 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
· 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
· Ηλιέλαιο για τα φύλλα
· 2 κ.σ. σουσάμι

Nηστεύετε; Συνταγές για νηστίσιμα σοκολατένια γλυκά

Εκτέλεση για τη χαλβαδόπιτα

· Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 180 βαθμούς.
· Για τη γέμιση, σε μπολ θρυμματίζουμε με τα χέρια μας καλά το χαλβά.
· Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το μέλι, την κανέλα, τα αμύγδαλα, το ξύσμα, τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά τη γέμισή μας.
· Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί 30*38 και απλώνουμε σταυρωτά 6 φύλλα κρούστας λαδώνοντάς ενδιάμεσα.
· Απλώνουμε τη μισή γέμιση χαλβά που έχουμε ετοιμάσει σε όλη την επιφάνεια.
· Καλύπτουμε με 1 φύλλο κρούστας διπλωμένο και λαδωμένο, για να μας βοηθήσει στην υφή της πίτας μας.
· Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη γέμιση από πάνω και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που μας έχουν απομείνει, λαδώνοντας επίσης ενδιάμεσα.
· Αν περισσεύει πολύ φύλλο στις άκρες , το κόβουμε με προσοχή με ένα ψαλίδι. Διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα στις άκρες και τα λαδώνουμε ώστε να γίνουν τραγανά.
· Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια αλλά όχι κόβοντας μέχρι κάτω.
· Ψήνουμε τη χαλβαδόπιτα για 45-50 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
· Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Δείτε το breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top