Φτιάξε το πιο νόστιμο και γρήγορο μπολ Burrito

Η συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη για τα πιο νόστιμα burittos

Σου αρέσει το μεξικάνικο φαγητό και ιδιαιτέρως τα burittos;

Τραγανό burrito με δροσερό ντιπ γιαουρτιού και αβοκάντο

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έχει την καλύτερη συνταγή. Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής breakfast@star και έφτιαξε ένα νόστιμο και γρήγορο μπολ buritto.

O Σταύρος Βαρθαλίτης έδειξε στους τηλεθεατές του Star βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Τα burittos είναι μεξικάνικο σνακ και έχουν ως βάση την τορτίγια.

Υλικά για Γρήγορο Μπολ Burrito

· 600γρ. ρύζι, βρασμένο
· 10 γρ. ελαιόλαδο
· 80γρ. μαύρα φασόλια, κονσέρβα
· 80γρ. καλαμπόκι, κονσέρβα
· 1 αβοκάντο, σε φέτες
· 1 κρεμμύδι ξερό, σε φέτες
· 80γρ. ντοματίνια, στη μέση
· 1 στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε λωρίδες
· ½ λεμόνι το χυμό
· ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα
· 200γρ. γιαούρτι
· 1κ.σ νερό
· 80γρ. μαγιονέζα
· 1 κ.γ μηλόξυδο
· 1/2 κ.γ σκόνη σκόρδου
· 1/2 κ.γ σκόνη κρεμμυδιού
· 1 κ.σ ταχίνι
· 1κ.γ λεμόνι χυμό
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση για Γρήγορο Μπολ Burrito

· Ανακατεύουμε το ρύζι με με αλάτι και λίγο ελαιόλαδο.
· Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα, το καλαμπόκι, τα ντοματίνια , το κρεμμύδι, ελαιόλαδο, αλάτι, λεμόνι και μαϊντανό.
· Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τηγανίζουμε το κοτόπουλο αφού πρώτ το έχουμε αλατοπιπερώσει για 7-8 λεπτά.
Εκτέλεση για τη σάλτσα:
· Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά της σάλτσας σε ένα μικρό μπολ μέχρι να συνδυαστούν πλήρως.
Εκτέλεση για το σερβίρισμα
· Προσθέτουμε το ρύζι σε ένα μπολ βάζουμε από πάνω τη σαλάτα με τα φασόλια και το καλαμπόκι, φέτες αβοκάντο, λωρίδες κοτόπουλο και τη σάλτσα.

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top