Άρωμα…Ιταλίας έφερε στο πλατό της εκπομπής Breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης φτιάχνοντας ένα σούπερ ιταλικό πιάτο.
Ο σεφ ετοίμασε φριτάτα, μία συνταγή που μοιάζει με τη δική μας ομελέτα και έδειξε στους τηλεθεατές του Star βήμα-βήμα τη διαδικασία.
O Λάμπρος Βακιάρος μας έδωσε την ιδέα για το τέλειο πρωινό γεύμα
Υλικά για Φριτάτα με μπέικον και πατάτα
· 8 αυγά
· 6 φέτες μπέικον
· 1 πατάτα
· 2κ.σ νερό
· 1σκ. σκόρδο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 1 ματσάκι σέσκουλα
· 100γρ. παρμεζάνα
Εκτέλεση για Φριτάτα με μπέικον και πατάτα
· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
· Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον ψιλοκομμένο σε μέτρια φωτιά , περίπου 5-6 λεπτά.
· Στραγγίζουμε το λίπος εκτός από 1κ.γ από το τηγάνι.
· Ανακατεύουμε την πατάτα σε λεπτές φέτες, το νερό, το σκόρδο, το αλάτι και πιπέρι στο μπέικον.
· Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου 10 λεπτά.
· Ανακατεύουμε τα σέσκουλα ψιλοκομμένα στο μείγμα πατάτας.
· Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι τα σέσκουλα να μαραθούν ελαφρά, 2-3 λεπτά.
· Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε πάνω από το μείγμα πατάτας-σέσκουλας, ανακατεύουμε απαλά και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.
· Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα τριμμένη.
· Ψήνουμε στο φούρνο για 4-5 λεπτά.