Λιγκουίνι με κοτόπουλο και κρεμώδη σάλτσα

Αυτή η μακαρονάδα με κοτόπουλο θα σε συναρπάσει

Για τους μακαρονάδες προνόησε ο Σταύρος Βαρθαλίτης ο οποίος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής Breakfast@star και έφτιαξε λιγκουίνι με κοτόπουλο και κρεμώδη σάλτσα.

Σουφλέ ζυμαρικών με ψητό κοτόπουλο και τυριά

Ο σεφ, έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. 

Υλικά για Κοτόπουλο

· 500 γρ. Λιγκουίνι 
· 600 γρ. Στήθος κοτόπουλου
· ½ κ.γ σκόνη κρεμμυδιού
· ½ κ.γ σκόνη σκόρδου
· ½ κ.γ καπνιστή πάπρικα
· ½ κ.γ ρίγανη ξερή
· 2 κ.σ. βούτυρο
· 2 κ.σ. ελαιόλαδο
· 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
· Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα λιαστής ντομάτας

· 2 κ.σ. βούτυρο
· 3σκ.σκόρδο
· 1 κρεμμύδι ξερό
· 10-15 λιαστές ντομάτες
· 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
· 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
· 250 γρ. νερό
· 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
· 100 γρ. παρμεζάνα
· ¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
· Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση για το κοτόπουλο και τα ζυμαρικά

· Κόβουμε το κοτόπουλο μας σε ένα ξύλο κοπής σε λεπτές λωρίδες.
· Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κοτόπουλο όλα τα καρυκεύματα ,αλάτι και πιπέρι.
· Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να μαριναριστεί.
· Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, να είναι al dente.

Εκτέλεση για τη σάλτσα και τη σύνθεση

· Πασπαλίζουμε το καρυκευμένο κοτόπουλο με το αλεύρι.
· Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και το λάδι.
· Μαγειρεύουμε το καρυκευμένο κοτόπουλο σε δόσεις, για 8-10 λεπτά.
· Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
· Το κοτόπουλο πρέπει να είναι πλήρως μαγειρεμένο.
· Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή-μέτρια και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
· Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
· Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη ρίγανη και το θυμάρι.
· Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μας, για 1-2 λεπτά.
· Μειώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό, προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε.
· Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε τα μαγειρεμένα λιγκουίνι.
· Έπειτα, προσθέτουμε τα στήθη κοτόπουλου.
· Σερβίρουμε με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δείτε το Breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top